Recept

Dronken Noedels

Dronken Noedels

Heerlijk deze dronken noedels, al vraag je je vast nu af wat het inhoudt. Dronken noedels, ook wel Pad Kee Mao, is een traditioneel Thais roerbakgerecht. Het wordt gemaakt van rijstnoedels met sojasaus, vissaus, oestersaus, knoflook, peper, vlees en/of zeevruchten en verse basilicum. Het fijne van dit gerecht is dat je zelf kan bedenken hoeveel groente je in het gerecht wil verwerken. Zo is het niet alleen lekker, maar ook gezond. Waar dat ‘dronken’ in de naam dan vandaan komt? Tja, dat weet niemand eigenlijk.

Het maken van Dronken Noedels

Zet een pan met water op het vuur voor het koken van de noedels en kook deze volgens instructies op de verpakking.

Mix de oestersaus met de vissaus, maple syrup en sojasaus.

Begin als eerste met het snijden van de kipfilet in reepjes. Snijd daarna het sjalotje, de jalapeño en de teentjes knoflook fijn. De bosuitjes mogen in ringen gesneden worden en de courgette, de wortel en de paprika in stukjes. Snijd de basilicum grof.

Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilet ongeveer 5 minuten in de pan en breng op smaak met peper. Voeg het sjalotje, de knoflook, de jalapeño en de bosui toe. Bak het een paar minuten tot het sjalotje zacht is en de knoflook begint te ruiken. Voeg vervolgens de courgette en de paprika toe en bak het nog 5 minuten of tot de groente zacht begint te worden. Voeg de saus toe en breng het aan de kook. Laat de saus dik worden.

Mix de noedels, de wortels, en de basilicum en kook het nog 3 tot 5 minuten.

Serveer direct met extra basilicum

Eet Smakelijk!

Gek op noedels? Misschien is dit recept voor Gember Noedels met Kip ook wel iets voor jou!

Dronken Noedels
Dronken Noedels
Dronken Noedels
Dronken Noedels

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter