Recept

Dubbele Chocolade Cupcakes

Dubbele Chocolade Cupcakes

Alle chocoholics opgelet! Deze dubbele chocolade cupcakes zijn overheerlijk. Zij brengen jouw verjaardagsfeestje to the next-level. Onze chocolade cupcakes zijn zelf al ontzettend lekker en een populair recept als basis voor vele cupcakes. Nu met een heerlijke chocolade botercrème toef bovenop, zijn ze nog beter geworden. Dubbel chocolade is toch geweldig? Het verzadigt je cravings en ziet er ook nog eens super uit! Je kunt niet wachten om ze op te eten.

Op zoek naar meerdere soorten chocolade cupcakes? Wellicht vinden jullie onze pindakaas cupcakes of onze snicker cupcakes ook erg lekker. Ook zijn deze pinata cupcakesmet smarties erg leuk om te maken (en eten).

De bereiding van de Dubbele Chocolade Cupcakes

Bereid de chocolade cupcakes zoals in ons basisrecept beschreven staat. Dit is relatief snel gedaan en wanneer de cupcakes klaar zijn, maken we de botercrème.

Wanneer de cupcakes in de oven staan, smelten we alvast de pure chocolade, zodat deze niet meer te heet is wanneer we het willen toevoegen aan de botercrème. De chocolade kan gewoon gesmolten worden en hoeft niet au bain-marie gesmolten te worden.

Voordat je met de botercrème begint, weeg je alle ingrediënten af en klop de boter luchtig tot het zichtbaar witter is geworden. Voeg vervolgens, beetje bij beetje, de poedersuiker toe. Mix de poedersuiker tot het volledig gemengd is en voeg vervolgens de melk, de cacaopoeder, gesmolten chocolade en het vanille-extract toe. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en dat er een mooie, luchtige botercrème ontstaat.

Vul de spuitzak met de chocolade botercrème en spuit met een ster spuitmond op de cupcakes een toef.

Versier de cupcakes met pure hagelslag en voilà een super lekkere chocolade cupcake.

Geniet ervan!

Dubbele Chocolade Cupcakes
Dubbele Chocolade Cupcakes
Dubbele Chocolade Cupcakes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter