Recept

Dumplings met Kipgehakt

Dumplings met Kipgehakt
Dumplings met Kipgehakt
Dumplings met Kipgehakt

Dumplings, ook wel potstickers genoemd, is een typisch Chinees gerecht. Deze lekker hapjes worden daar als ontbijt, snack of als bijgerecht gegeten. Wij kozen voor dumplings met kipgehakt, shitakes en gember. Deze ingrediënten maken een heerlijke combi. Naast het feit dat ze lekker smaken, er fantastisch uit zien, kun je ze ook makkelijk zelf maken. Vanaf nu hoef je ze nooit meer te bestellen!

Bereiding van Dumplings met Kipgehakt

Snijd de bosuitjes, koriander, gember, shiitakes en de knoflook zeer fijn. Meng in een kom de kip, shiitakes, koriander, bosuitjes, soja saus, sesamolie, gember, rijstazijn of witte wijnazijn en peper.

Voor je de dumplings gaat vullen, plaats je een bakje met koud water naast de kom met het kippenmengsel.

Leg een vel in de palm van je hand. Plaats een theelepel van het kippenmengsel in de dumpling vel. Maak met water de rand van het vel nat met je vinger. Plaats je duim op het kippenmengsel en duw met je andere hand de dumpling uiteinde dicht. Nu vouwen wij hem dicht door de bovenkant telkens een beetje dubbel te vouwen en vervolgens weer dicht te duwen. Hierdoor krijg je het halve maan effect.

(zie de foto’s hieronder)

Herhaal de handeling tot alle dumplings gevuld zijn.

Deze dumplings kun je ongekookt bewaren in de vriezer.

Verwarm vervolgens 2 eetlepels olijfolie in de pan en plaats de dumplings in de pan. Bak de onderkant van de dumplings goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Wanneer ze goudbruin zijn, voegen wij ongeveer 60 ml water toe aan de pan en stomen wij de dumplings tot de vulling gaar is en het water is verdwenen. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Herhaal deze stappen tot alle dumplings gekookt zijn.

Serveer deze heerlijke dumplings met nog wat gesneden bosuitjes, sesamzaadjes en natuurlijk sojasaus!

Enjoy!

Liever vegetarische dumplings? Kijk dan eens op deze pagina.

Dumplings met Kipgehakt
Dumplings met Kipgehakt
Dumplings met Kipgehakt

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondGuilty pleasureVlees GerechtenVoor bij de borrelLunch

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter