Recept

Dumplings met Varkensgehakt

Dumplings met Varkensgehakt
Dumplings met Varkensgehakt
Dumplings met Varkensgehakt

Dumplings vinden wij hier thuis erg lekker en daarbij maken wij ze ook graag vers. Zelf dumplings maken is namelijk onwijs leuk. Ze zijn hierdoor veel lekkerder en daarnaast vinden wij het heerlijk rustgevend om te maken. Je maakt eerst de vulling en daarna op een rustige manier vouw je de dumplings dicht. Heerlijk rustig en met een zacht muziekje op de achtergrond. Je komt helemaal tot rust en daarna heb je een aantal heerlijke hapjes. Dat wij dumplings maken leuk vinden, weten wij omdat wij ze al paar keer eerder hebben gemaakt. Eén keer met kippengehakt en een keer een vegetarische variant. Beide onwijs lekker en dus besloten wij een nieuwe variant te maken. Dit keer dumplings met varkensgehakt en bosui. Een fantastische combinatie die je zeker wilt maken!

Bereiding van de Dumplings met Varkensgehakt

Plaats het gehakt in een kom. Haal de bovenkant en de onderkant van de bosuitjes eraf en snijd ze in dunne plakjes. Bewaar een handje om straks over de dumplings heen te gooien. Voeg de rest van de bosuitjes toe aan het gehakt.

Rasp de gember en voeg het toe aan het gehakt. Mix de sojasaus, snuf zout en witte peper met het gehakt. Meng het goed met je handen of eetstokjes.

Nu de vulling klaar is beginnen wij aan het leuke gedeelte van het maken van deze lekkere dumplings.

Het vullen van de Dumplings met Varkensgehakt

Voor je de dumplings gaat vullen, plaats je een bakje met koud water naast de kom met het groentemengsel.

Leg een vel in de palm van je hand. Plaats een theelepel van het groentemengsel in de dumpling vel. Maak met water de rand van het vel nat met je vinger. Plaats je duim op het groentemengsel en duw met je andere hand de dumpling uiteinde dicht. Nu vouwen wij hem dicht door de bovenkant telkens een beetje dubbel te vouwen en vervolgens weer dicht te duwen. Hierdoor krijg je het halve maan effect.

Herhaal de handeling tot alle dumplings gevuld zijn.

Deze dumplings kun je ongekookt bewaren in de vriezer.

Verwarm vervolgens 2 eetlepels olie in de pan en plaats de dumplings in de pan. Bak de onderkant van de dumplings goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Wanneer ze goudbruin zijn, voegen wij ongeveer 60 ml water toe aan de pan en stomen wij de dumplings tot de vulling gaar en het water verdwenen is. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Herhaal deze stappen tot alle dumplings gebakken zijn.

Serveer met de overgebleven bosuitjes en sojasaus!

Eet Smakelijk!

Dumplings met Varkensgehakt
Dumplings met Varkensgehakt
Dumplings met Varkensgehakt
Dumplings met Varkensgehakt

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelLunch

Laat gerust een reactie achter