Recept

Eggs Benedict

Eggs Benedict
Eggs Benedict
Eggs Benedict

Één van Kheira’s favoriete ontbijtgerechten is de Eggs Benedict. Heerlijke gepocheerde eitjes onder een romige Hollandaise saus en op een heerlijke Engelse muffin. Het is lekker om te eten als lunch of als ontbijt.

Voorbereiding

Voor dat we beginnen met het maken van de Eggs Benedict, maken we de Engelse muffins. Het recept voor de Engelse muffins kan je hier vinden. Eventueel kan je ook andere broodjes gebruiken, als je geen zin hebt om zelf Engelse Muffins te maken. Maak vervolgens ook alvast de hollandaise saus en bewaar deze saus in een thermoskan. De hollandaise saus kan namelijk niet opnieuw worden verwarmd.

Bereiding

De key van een heerlijke Eggs Benedict is een perfect gepocheerd eitje. Lees onze foodtalk over de verschillende manieren om een eitje te pocheren. Wij hebben deze eitjes op de traditionele manier gepocheerd met wat azijn.

Zet een pan met warm water op het vuur. In het begin zet je het vuur nog hoog, maar zodra het water gaat sudderen zet je het vuur weer lager. Het is erg belangrijk dat het water niet kookt, maar laag borrelt. Indien je een thermometer hebt, moet het water tussen de 180 tot 190 graden zijn. Indien je wilt, kan je wat azijn toevoegen aan het water, als je wat minder verse eitjes gebruikt.

Boven een aparte kleine kom maak je het ei open. Met een pollepel maak je vervolgens een draaikolk in het water. In het oog van de draaiklok laat je het eitje de pan inglijden. Door de beweging van de draaikolk worden de eiwitten eromheen gedraaid en blijft het eitje bij elkaar. Laat alles goed doordraaien tot de eiwitten wit beginnen te worden. Kook het eitje vervolgens 3-4 minuten lang tot een perfect gepocheerd eitje.

Snijd de broodjes open en plaats hier de ham of de zalm op. Plaats het gepocheerde eitje hierop en schenk wat hollandaise saus over het geheel heen. Wij hebben de hambroodjes besprenkeld met wat gedroogde bieslook en de zalmbroodjes met gedroogde dille.

Eet deze broodjes zo snel mogelijk op en geniet ervan!

Extra tips nodig om het perfecte gepocheerd eitje te maken? Kijk dan op deze pagina.

Eggs Benedict
Eggs Benedict

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: OntbijtFeestdagenPasen

Laat gerust een reactie achter