Deze ei muffins zijn ideaal als ontbijt! Ze zijn zo gemaakt en je kan er volop mee varieren. De basis is zoals de titel namelijk zegt gewoon ei. In deze muffins hebben wij lekker wat bacon, prei en kaas toegevoegd. Natuurlijk kun je ze ook helemaal vegatarisch maken of er andere soorten vleeswaren aan toevoegen. Liever wat vis? Dan is gerookte zalm ook een lekkere optie. De eimuffins zijn niet alleen handig om mee naar werk te nemen maar zullen ook erg leuk op een ontbijt/brunch/lunch tafel staan. Erg feestelijk en lekker!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bacon in een pan of grill het (tussen twee stukjes keukenpapier) in de magnetron. Snijd vervolgens de bacon klein en de uien fijn.
Bereiding van de Ei Muffins
Klop de eieren los in een kom en voeg daarna de bacon, ui, geraspte kaas, prei en bieslook toe. Meng alle ingrediënten en verdeel het eiermengsel over de ingevette muffin vormpjes tot aan de rand toe. Plaats de muffin vorm in het midden van de oven. Bak de muffins ongeveer 15 minuten tot dat ze goudbruin zijn.
Variaties
Er kan eindeloos gevarieerd worden met dit recept. Zo kun je bijvoorbeeld Parmezaanse kaas gebruiken in plaats van belegen kaas en zou je de bacon kunnen vervangen voor champignons in een vegetarische muffin.
Enjoy!
Weet je wat ook erg leuk is om te maken met ei? Deze ontbijtquiches met spek en ei uit de oven. Net zo feestelijk en net zo lekker!