Recept

Ontbijt quiches met Ei en Spek

Ontbijt quiches met Ei en Spek
Ontbijtquiches met Spek en Ei
Ontbijtquiches met Spek en Ei

Lekker ontbijten met een gebakken eitje is, wat ons betreft, altijd een goed idee. Vaak maken wij een heerlijke omelet met gebakken spek. Nu besloten wij hier een upgrade van te maken. Van een basic ontbijtje naar een indrukwekkend ontbijtje in slechts een paar stappen. Heerlijke getoast brood gevuld met een gebakken eitje, knapperig spek en wat geraspte kaas. Alles wat je nog nodig hebt is een muffinvorm. In de muffinvorm kun je perfecte porties maken en een verrassend lekker ontbijtje serveren. Deze ontbijt quiches met ei zijn ook erg leuk op de brunchtafel of bij een high tea.

Bereiding van de Ontbijt quiches met Ei

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Snijd de korstjes van de sneetjes witbrood. Rol de stukjes brood met een deegroller plat. Vet de muffinvorm in met een beetje boter/olie en vul deze met de platgemaakte sneetjes wit brood. Maak als het ware een kommetje van het brood.

Vervolgens gaan we verder met het spek. Om de spek lekker knapperig te maken, gebruiken wij altijd de magnetron. Wij leggen de plakjes ontbijtspek dan tussen twee vellen keukenpapier. Deze plaatsen we op een bord en dan zetten we het bord ongeveer 1 minuut in de magnetron. Het spek zal er dan lekker knapperig worden. Natuurlijk kun je de spek ook bakken in een koekenpan. Bakken in olie is niet nodig, omdat de spek gebakken zal worden in zijn eigen vet.

Met de gebakken spek vul je de lege broodkommetjes. Breek daarna één ei boven elk kommetje. Strooi wat geraspte kaas over het ei en plaats de muffin vorm in de oven. Bak de quiches met ei en spek ongeveer 15 minuten in de oven.

Geniet van dit all-in-one ontbijtje.

Enjoy!

Meer recepten voor ontbijt? Kijk dan eens op deze pagina.

Ontbijt Quiches met ei
Ontbijt Quiches met ei
Ontbijt Quiches met ei
Ontbijt Quiches met ei

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelOntbijtFeestdagenPasen

Laat gerust een reactie achter