Eitje in Bladerdeeg

Eitje in Bladerdeeg

Het vertrouwde gekookte eitje bij het ontbijt, maar dan nu nog lekkerder. Heerlijk zo’n eitje in bladerdeeg gebakken met spek en gegrilde paprika’s. Volgens ons is er geen betere manier om je dag te beginnen dan met dit hartig ontbijtje. Tenzij je natuurlijk een zoetekauw bent, dan zouden wij, als wij jullie waren, met deze heerlijke wentelteefjes beginnen.

In dit recept gebruiken wij gegrilde paprika’s. Je kunt de gegrilde paprika zelf maken of kopen in de winkel.

Bereiding van Eitje in Bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg twee plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en lijm ze aan elkaar vast met een eetlepel water. Herhaal dit met de andere twee plakjes. Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en leg hier beide bladerdeeg bakjes op. Smeer ze in met een geklutst ei. Zet de bakplaat in de oven en bak de bladerdeeg plakjes af in 20 minuten.

Wij gaan alvast verder met de overige ingredienten. Bak de spekjes krokant en snijd de gegrilde paprika’s fijn.

Wanneer de bladerdeeg plakjes klaar zijn, haal je ze uit de oven. zet de oven niet uit.

Snijd een klein vierkantje in het bladerdeeg en duw het naar beneden. Op deze manier ontstaan er twee mooie bladerdeeg bakjes. Deze vullen we vervolgens met de gebakken spekjes, stukjes gegrilde paprika en geraspte kaas. Maak de bakjes niet te vol aangezien het eitje er nog in moet. Breek een eitje en plaats het rauwe ei op het mengsel in het bakjePlaats hierboven op een eitje.

Schuif de bladerdeegbakjes terug in de oven en bak het in 15 minuten af tot het eiwit gestold is.

Geniet ervan!

Eitje in Bladerdeeg

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BrunchComfort FoodOntbijtPasen
Deel:

Laat gerust een reactie achter