
Een empanada is een deeghapje gevuld met bijvoorbeeld gehakt of kip. Dit heerlijke hapje is van origine afkomstig uit Spanje, maar wordt ook in heel Zuid-Amerika gegeten. Deze empanada’s zijn heerlijk gevuld met pittig gekruid gehakt en chorizo. De deegpakketjes zijn super leuk om te maken en lekker als snack voor op een feestje. Ook kun je deze Empanadas met Gehakt en Chorizo serveren tijdens een tapas avondje.
Bereiding van de Empanadas met Gehakt en Chorizo
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Snipper eerst de ui en pers de teentjes knoflook uit. De chorizo snijden wij ook in zo klein mogelijke stukjes.
Zet dan een grote koekenpan op het vuur met een beetje boter. Voeg eerst de ui en knoflook toe. Bak beide ingrediënten goudbruin. Voeg dan het gehakt toe en rul deze gaar. Wanneer het gehakt gaar is, voegen wij de stukjes chorizo en de tomatenpuree toe aan de ingrediënten in de pan. Roer alles goed door en laat het op middelhoog vuur sudderen, zodat alles indikt.
Kruid dan alles in de pan met de chilipoeder, oregano, peper, zout en cayennepeper. Meng alles goed met elkaar, zodat de kruiden door het hele gerecht zitten. Haal de pan van het vuur en laat alles een beetje afkoelen.
Rol nu het hartige taartdeeg uit. Snijd hier kleine rondjes uit, door bijvoorbeeld een longdrinkglas te gebruiken.
Vul de helft van elk rondje met een eetlepel gehakt. Vouw de andere helft eroverheen en duw de randjes tegen elkaar aan. Gebruik bijvoorbeeld een vork om de randen plat te drukken. Leg de pakketjes dan op een bakblik met bakpapier.
Klop een eitje en bestrijk de pakketjes met het ei. Plaats dan de bakplaat met pakketjes in de oven en bak de empanadas in 20 minuten goudbruin.
Deel de empanadas uit, wanneer ze nog warm zijn. Dan zijn ze het lekkerste!
Geniet van deze empanadas met gehakt en chorizo!
Je kunt de hartige taartdeeg zelf maken of je kunt het ook kant-en-klaar kopen, bijvoorbeeld van Koopmans uit de diepvries. Dan heb je een heel pakje (8 plakjes) nodig.
Nog op zoek naar andere tapas recepten? Kijk dan eens op deze pagina.
