Recept

Enchiladas met Kip en Rode & Groene Salsa

Enchiladas met Kip en Rode & Groene Salsa
RECEPT Enchiladas met Kip en Rode & Groene Salsa
RECEPT Enchiladas met Kip en Rode & Groene Salsa

In dit heerlijke gerecht, echiladas met kip, draait het voornamelijk om de combinatie van de groene salsa en de rode salsa. In Mexico gieten ze de saus (salsa’s) over de tortilla’s, waarbij de enchiladas als het ware zwemmen in de salsa. De Mexicanen kiezen vaak voor 1 soort salsa. In de groene salsa kom je de Mexicaanse tomatillo tegen (een groene vrucht, die de saus een friszure smaak geeft) en de rode salsa wordt gemaakt door de Mexicaanse guajilopeper (dit geeft de salsa een beetje pit). Wij hebben deze enchiladas gevuld met kipfilet en bestrooid met mozzarella. Een beetje kaas hoort er natuurlijk wel bij. Serveer deze enchiladas met verse koriander en zure room. Smullen zul je zeker, al moet je wel van een beetje spicy houden.

Bereiding van de Enchiladas met Kip en Rode & Groene Salsa

Voor dit recept maken wij gebruik van rode en groene salsa van La Morena. Deze salsa’s zijn pittig en super lekker. Kan je niet zo goed tegen pittig eten? Kies dan voor mildere salsa’s.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water en trek het uit elkaar met twee vorken. Grill de kipfilet voor een paar minuten in een koekenpan met Mexicaanse kruidenmix.

Rol het in tortilla’s en plaats met de sluiting naar onder gericht in de ovenschaal. Over de helft van de tortilla’s schenk je de groene salsa en over de andere helft de rode salsa.

Verdeel mozzarella over de tortilla’s en bak het 8 minuten in de oven of tot de kaas goudbruin is.

Top de enchilada’s af met koriander (of peterselie) en zure room.

Eet Smakelijk!

Op onze blog kun je meerdere soorten enchiladas terug vinden. Zo hebben we een heerlijke variant met gehakt en een koolhydraat arme versie met courgette. Keuze zat bij ons!

Enchiladas met Kip en Rode & Groene Salsa
Enchiladas met Kip en Rode & Groene Salsa

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter