Recept

Engelse Muffins

Engelse Muffins
Engelse Muffins

Engelse muffins horen bij een van onze favorieten ontbijtgerechten/ brunchgerechten, namelijk Eggs Benedict. Deze Engelse muffins zijn heerlijk met gepocheerde eieren, maar ook heerlijk met jam. Perfect voor een brunch.

Maken van de Engelse Muffins

In een kom mengen we de melk, water en de gist. In een grote kom mengen we vervolgens de zout, het bloem en de kristalsuiker. Wanneer dit gemengd is voeg je de melk toe. Meng en kneed tot je een soepel deeg hebt gemaakt. Als het deeg te droog is voeg je nog wat water eraan toe en als het deeg te nat is voeg je er wat bloem aan toe.

Haal vervolgens het deeg uit de kom en kneed het verder op een schone ondergrond voor ongeveer 10 minuten tot het deeg elastisch is.

Plaats het deeg in een schone kom en plaats de kom op een warme plek en laat het ongeveer 45 minuten rijzen.

Bestuif het werkblad met bloem en rol een deel van het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is. Snij met een kookring van 7 cm doorsnee of om een glas heen. Kneed weer een deel van het deeg opnieuw en herhaal de stappen tot alle deeg is verwerkt. Je kunt ongeveer 14 cirkels uit het deeg halen. Plaats vervolgens de cirkels op een bloem bestrooid bord/bakplaat weer op een warme plek om het te laten rijzen, ongeveer een half uur.

Vet de pan in met wat boter, gebruik niet teveel boter. Bak de muffins in de pan in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Draai halverwege de muffins om. Gaan de muffins te hard, zet dan het vuur zachter.

Geniet van deze heerlijke muffins met wat jam of maak Eggs Benedict.

Engelse Muffins
Eggs Benedict

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Basisrecept

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter