Oma’s Erwtensoep

Erwtensoep

Eindelijk hebben we de tijd gehad om het recept van oma’s erwtensoep, snert zoals zij het noemt, op te schrijven. Het was weer gezellig druk in de keuken terwijl wij oma’s aanwijzingen probeerden te volgen. Het is ons gelukt en wij hebben met zijn allen heerlijk gesmuld van de erwtensoep

De voorbereiding

De voorbereiding begint al de avond van te voren. Zet de groene spliterwten in een pan met ruim water om de hele nacht te weken. Dit zorgt ervoor dat de erwten al zacht zijn wanneer je de snert gaat koken. Dit bekort de kooktijd. Het hoeft niet maar het is wel makkelijker.

Het Koken

Begin met het snijden van de prei in dunne reepjes en de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd deze in in dunne plakjes en vervolgens door vieren.

Plaats het vlees in een (snelkook)pan en vul het aan met water, zodat het vlees net onder water staat. Gooi de worteltjes bij het vlees.

Plaats de spliterwten in een andere pan. Wij hebben hiervoor weer een snelkookpan gebruikt. Doe de aardappels, prei en de uien bij de spliterwten in de pan en vul het aan met water tot het allemaal net onder water staat. Was de selderij en snijd de blaadjes grof. Voeg deze toe in de pan. Proef, maak op smaak af met peper en zout of voeg nog een takje bladselderij toe.

Wanneer de pan stoomt, kan het vuur lager gezet worden en dan moet het een half uurtje verder koken. Dit geldt voor beide pannen. Met een snelkookpan is dit ongeveer na 15 minuten koken. Wanneer alle ingrediënten zacht en gaar zijn is de soep klaar. Voeg de inhoud van beide pannen aan elkaar toe.

Smullen maar!

De erwtensoep is eigenlijk het lekkerst als je het een dag van te voren maakt!

Erwtensoep: Pan met vlees
Erwtensoep: Pan met vlees en worteltjes
Erwtensoep: Groentepan
Erwtensoep

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSoepen
Deel:

2 reacties op “Oma’s Erwtensoep”

Laat gerust een reactie achter