Recept

Eton mess met Mango en Passievrucht

Eton mess met Mango en Passievrucht

Eton mess is een lekker en erg makkelijk toetje. Oorspronkelijk is het toetje afkomstig uit Groot-Brittanië en bestaat het uit slechts 3 ingrediënten; slagroom, meringues en fruit. Alles bij elkaar zorgt het voor een heerlijk toetje in een glaasje. Een beetje rommelig mag het toetje zeker zijn. Dat kun je ook al afleiden van de naam (mess). Wij maakten deze eton mess met mango en passievrucht. De passievrucht zorgt net voor die frisse en zure tegenhanger van de zoete meringues en slagroom. Een super lekkere en tropische combinatie. Dus mocht je eens op zoek zijn naar een ontzettend simpel toetje, dat met 10 minuten op tafel kan staan, dan zit je hier goed.

Natuurlijk kun je ook zelf meringues maken (veel lekkerder). Ons recept voor deze schuimpjes kun je hier vinden.

Bereiding Eton Mess met Mango en Passievrucht

Snijd de mango in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur en voeg hier de mango blokjes aan toe. Voeg vervolgens een theelepel suiker toe aan de mango. Laat de mango ongeveer 10 minuutjes pruttelen totdat het zacht wordt. Laat het vervolgens afkoelen. Snijd ondertussen twee passievruchten doormidden.

Klop de slagroom luchtig met de basterdsuiker.

Nu gaan we de glaasjes vullen. Pak twee glazen en schep twee eetlepels slagroom in het glas voor op de bodem. Schep dan wat mango bovenop de slagroom en de helft van een passievrucht. Breek dan de helft van 1 meringue in stukjes en verdeel deze boven op de mango. Herhaal vervolgens dezelfde stapjes.

Eet smakelijk!

Vond je het een lekker toetje? Probeer dan ook eens onze Eton Mess met rood fruit.

Eton mess met Mango en Passievrucht
Eton mess met Mango en Passievrucht
Eton mess met Mango en Passievrucht

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Toetjes

Laat gerust een reactie achter