Wij zijn echt dol op de Mexicaanse keuken. Heerlijk al die taco’s, burritos en fajitas. Onze blog staat er dan ook vol mee. Dit keer een heerlijk kip fajita’s met paprika en ui. Een simpele, maar ontzettend smaakvolle en snelle maaltijd. De oven doet het meeste werk, ideaal! De gekruide kip wordt samen met knapperige paprika’s en uien gebakken in de oven en geserveerd in warme tortilla’s. Perfect voor een snelle doordeweekse avond of een gezellige Mexicaanse avond met vrienden!
Bereiding van de Kip Fajita met paprika
Zet de oven aan op 200 graden.
Snijd de uien in halve ringen en beide paprika’s in reepjes. Leg de uienringen en paprika reepjes in een grote kom en voeg hier 2 el olijfolie aan toe. Strooi dan 1 grote eetlepel Mexicaanse kruidenmix over de groente en schep alles goed door elkaar heen.
Pak dan een grote bakplaat en verspreid hier de groente overheen.
Leg twee stukjes kipfilet op een diep bordje en besprenkel deze met een beetje olijfolie en een eetlepel Mexicaanse kruidenmix. Zorg ervoor dat beide kipfilets goed onder de kruidenmix zitten en leg ze dan bij de groente op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de kip met de groente ongeveer 20 minuutjes.
Serveer de groente en kip op een tortilla met wat guacamole. Het is ook heerlijk met een zure room sausje. Hiervoor doe je het volgende: Rasp de schil van de limoen en pers een halve limoen uit. Hak ook de peterselie fijn. Meng vervolgens de zure room met de fijn gesneden peterselie, de geraspte limoenschil en de limoensap.
Tip: Warm de tortilla’s in ongeveer 30 seconden op in de magnetron, hierdoor worden ze wat warmer en soepeler om te vouwen.
Smeer als eerst een beetje van het sausje op de tortilla. Dan schep je de paprika en ui bovenop en als laatste snijd je de kipfilet in plakjes en verdeel je deze over de belegde tortilla’s. Je kunt er eventueel wat verse peterselie of koriander overheen doen.
Geniet ervan!
Meer fajita’s? wij hebben ook een vegetarische variant met Halloumi en paprika. Het recept vind je hier.