Recept

Fajita met Kip en Paprika

Fajita met Kip en Paprika
Fajita met Kip en Paprika
Fajita met Kip en Paprika

Wij zijn echt dol op mexicaans eten. Heerlijk al die taco’s, burritos en fajitas. Onze blog staat er dan ook vol mee. Dit keer een heerlijk fajita met kip en paprika voor jullie. Een fajita is een zachte tortilla vaak gevuld met kip, ui en jalapeño. Deze simpele fajitas kosten weinig moeite, alleen een beetje tijd maar dat is het allemaal waard!

Bereiding van de Fajita met Kip en Paprika

Snijd de uien in halve ringen en de paprika in reepjes. Zet vervolgens een pan op het vuur en fruit de uien en de paprika in olijfolie. Bak alles ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje.

Snijd alvast de kipfilet in blokjes. Kruid de kipfilet met de djahé en de ketoembar en bak de kipfilet gaar in een andere koekenpan.

Voeg dan de kip toe aan de uien en paprika en laat alles op een zacht vuurtje door garen. Rasp de schil van de limoen en pers een halve limoen uit. Hak ook de peterselie fijn. Meng vervolgens de zure room met de fijn gesneden peterselie, de geraspte limoenschil en de limoensap. Zet het zure room mengsel opzij.

Tip: Warm de tortilla’s in ongeveer 30 seconden op in de magnetron, hierdoor worden ze wat warmer en soepeler om te vouwen.

Leg als eerste de kipfilet, paprika en uien op de tortilla en doe er dan wat zure room overheen. Als je het lekker vind kan er eventueel nog wat extra limoensap eroverheen.

Geniet ervan!

Meer fajita’s? wij hebben ook een vegetarische variant met Halloumi en paprika. Het recept vind je hier.

Fajita met Kip en Paprika

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter