
Wij hebben onze favoriete gerechten met elkaar gecombineerd. Het resultaat? Een heerlijke fajita pasta ovenschotel. Goed gevuld met paprika, uien en kaas en lekker op smaak gebracht met onze Mexicaanse kruiden. Perfect voor een doordeweekse dag en ideaal omdat je het een dag van te voren kan klaar maken. Dat wordt onwijs smullen!
Bereiding van deze Fajita Pasta Ovenschotel
Breng een pan met water aan de kook, om hier zometeen de pasta in te koken.
Verwarm de oven voor op 200 graden en met de grillstand aan.
Snijd de uien in halve ringen en de paprika’s in blokjes. In een pan verhit je de helft van de olijfolie. Met de andere helft vet je jouw ovenschaal in. Bak de uien en de paprika’s met de helft van de Mexicaanse kruidenmix terwijl je de pasta kookt.
Wanneer de pasta klaar is, voegen wij de pasta toe aan de uienringen en de paprika. Voeg de crème fraîche toe en laat dit 2 minuten mee sudderen. Proef of de pasta voldoende op smaak is, anders kan je nog het laatste beetje van de Mexicaanse kruidenmix toevoegen.
Vul de ovenschaal met de pasta en verdeel de geraspte kaas over de pasta.
Grill de pasta in de ovenschaal tot de kaas goudbruin is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Laat het even kort afkoelen en genieten maar!
Enjoy!
Liever een pasta schotel met vlees? Je kunt aan deze fajita pasta schotel ook kip toevoegen. Anders zijn onze pasta caprese ovenschotel en de pasta ovenschotel met parmaham en broccoli ook zeker hele goede aanraders!


