Recept

Filodeeg hapjes met Camembert

Filodeeg hapjes met Camembert

Filodeeg hapjes met camembert en parmaham zijn elegante en smaakvolle snacks, perfect voor feestelijke gelegenheden. De knapperige filodeeg omhult de romige camembert en hartige parmaham, waardoor elke hap een heerlijke combinatie van texturen en smaken biedt. Ideaal als borrelhapje of voorgerecht dat indruk maakt zonder ingewikkeld te zijn!

Voor dit recept maken we gebruik van deze mini cupcakevorm: link

Bereiding van de Filodeeg hapjes met Camembert

Tip: het is handig om tijdens het ontdooien van het filodeeg een vochtige theedoek op het deeg te leggen, zodat het niet uitdroogt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een bakvorm voor mini muffins en vet deze in met een beetje olie.

Leg dan de vellen filodeeg op elkaar. Elke vel filodeeg smeer je een beetje in met een beetje olie voordat je ze op elkaar legt.

Snijd dan de filodeeg in 12 vierkantjes. Verdeel de vierkantjes van laagjes filodeeg over 12 mini cupcake uitsparingen. Nu ontstaan er 12 filodeegbakjes.

Elk plakje serranoham snijd je door de helft en verdeel je vervolgens over de filodeegbakjes. Pak dan de camembert en snijd deze in 12 blokjes en leg deze bovenop de serranoham. Als laatste besmeer je de helft van de hapjes met de vijgenjam en de andere helft met cranberrycompote. Maak de hapjes af met een beetje verse tijm.

Schuif de hapjes in de oven en bak deze gaar in 15 minuten.

Enjoy!

Camembert en cranberries combineren heerlijk. Zo maakten wij al eerder een borrelbrood met warme camembert en cranberry compote.

Filodeeg hapjes met Camembert
Filodeeg hapjes met Camembert
Filodeeg hapjes met Camembert

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelTapasFeestdagenKerst