Recept

Flammkuchen met Gerookte Zalm en Truffelmayonaise

Flammkuchen met Gerookte Zalm
Flammkuchen met Gerookte Zalm en Truffelmayonaise

Flammkuchen, een knapperige en dunne deegbodem afkomstig uit de Elzas, wordt traditioneel belegd met een laag zure room, ui en spek. In dit recept krijgt de klassieke Flammkuchen een nieuwe twist door hem te beleggen met gerookte zalm en truffelmayonaise. De zoute, rokerige smaak van de zalm past goed bij de truffelmayonaise en het knapperige deeg. Wat is dit toch een heerlijke combinatie! Perfect als voorgerecht, lichte lunch of borrelhapje!

Je kunt natuurlijk flammkuchendeeg kopen in de supermarkt. Alleen zelf maken is zoveel lekkerder. Vers en helemaal niet moeilijk. Je kunt ons recept volgen om zelf flammkuchendeeg te maken. Hier vind je het recept.

Flammkuchen met Gerookte Zalm
Flammkuchen met Gerookte Zalm

Het maken van de Flammkuchen met Gerookte Zalm

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereid het deeg voor de flammkuchen, zoals staat beschreven in ons basisrecept voor flammkuchen.

Rol het deeg voor de flammkuchen uit en smeer de bodem met crème fraîche. Prik wat puntjes met een vork in de bodem.

Bak de Flammkuchen 20 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is.

Zodra de bodem uit de oven komt verspreid je de rucola over de bodem. Beleg dan de flammkuchen met de gerookte zalm. Vervolgens verdeel je de truffelmayonaise over de zalm en verspreid je ook nog een beetje dille over de flammkuchen.

Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Flammkuchen met Gerookte Zalm
Flammkuchen met Gerookte Zalm

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Pizza & FlammkuchenLunch