Recept

Flammkuchen met Hummus en Gegrilde Groente

Flammkuchen met Hummus en Gegrilde Groente

Voor deze heerlijke flammkuchen variant kregen wij inspiratie van de keuken uit het Midden-Oosten. Wij belegden de flammkuchen met hummus en gegrilde groenten als aubergine, paprika en cherrytomaten. Het is gezond en ook nog eens vegan. Daarnaast is deze flammkuchen snel gemaakt en een onwijs lekkere snack. Perfect voor een feestje of een gezellige borrel.

Bereiding van Flammkuchen met Hummus en Gegrilde Groente

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Bereid het deeg voor de flammkuchen, zoals staat beschreven in ons basisrecept voor flammkuchen. Natuurlijk kun je de flammkuchen bodem ook kopen in de supermarkt.

Rol het deeg voor de flammkuchen uit en leg deze op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen bodem af in de oven. In 20 minuten zal de bodem goudbruin en gaar zijn.

Ondertussen snijden we de paprika in reepjes, de tomaten door de helft en de aubergine in dunne plakken. Verhit een beetje olie in een grillpan en grill hier de paprika, tomaat en aubergine in.

Zodra de bodem uit de oven komt, smeer je op de bodem als eerste de hummus. Beleg dan de flammkuchen met de gegrilde groenten. Snijd de flammkuchen in stukjes om uit te delen of geniet er lekker helemaal zelf van!

Enjoy!

Flammkuchen met Hummus en Gegrilde Groente

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Vegetarische GerechtenPizza & Flammkuchen

Laat gerust een reactie achter