Recept

Flammkuchen met Hüttenkäse en Gegrilde Aubergine

Flammkuchen met Hüttenkäse en Aubergine
Flammkuchen met Hüttenkäse en Gegrilde Aubergine

Tijd voor een nieuw overheerlijke flammkuchen recept! Dit keer een lekkere vegetarische flammkuchen met hüttenkäse en gegrilde aubergine. Daarnaast maken wij deze combinatie af met gegrilde tomaatjes en granaatappelpitjes. Deze laatste zorgen voor een frisse tegenhanger van de kaas en gegrilde groente. Een heerlijke combinatie en perfect als avondeten of voor bij een borrelavondje.

Bereiding van Flammkuchen met Hüttenkäse en Gegrilde Aubergine

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Bereid het deeg voor de flammkuchen, zoals staat beschreven in ons basisrecept voor flammkuchen. Natuurlijk kun je het deeg ook in de supermarkt kopen.

Zodra het deeg klaar is, rol je deze helemaal uit. Pak dan de crème fraîche en smeer deze op de bodem van de flammkuchen. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg hier de met crème fraîche besmeerde bodem op en bak deze af in 20 minuten.

Ondertussen kun je alvast de aubergine en tomaatjes grillen. Pak de aubergine en snijd deze in dunne plakjes. Snijd vervolgens de cherrytomaten in vieren. Verwarm in een grillpan een beetje olie en grill hier de aubergine en cherrytomaatjes in.

Haal de flammkuchen na 20 minuten uit de oven en verdeel hier de hüttenkäse over. Verspreid dan de plakjes gegrilde aubergine, cherrytomaten en granaatappelpitjes over de flammkuchen. Als laatste strooi je hier nog wat rucola over.

Enjoy!

Flammkuchen met Hüttenkäse en Aubergine

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Vegetarische GerechtenPizza & Flammkuchen

Laat gerust een reactie achter