Flammkuchen met Serranoham en Rucola

Flammkuchen met Serranoham en Rucola

Dat wij gek zijn op deze ‘soort van’ pizza uit de Elzas hadden jullie wel kunnen raden. Een heerlijke knapperige bodem belegd met alles wat je maar lekker vind. Ondertussen hebben wij al verschillende varianten, zoals met carpaccio of de traditionele variant met spekjes. Dit keer een flammkuchen met serranoham en rucola. Rijkelijk belegd en overheerlijk!

Bereiding Flammkuchen Serranoham & Rucola

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Bereid het deeg voor de flammkuchen, zoals staat beschreven in ons basisrecept voor flammkuchen.

Rol het deeg voor de flammkuchen uit en beleg deze met crème fraîche. Bak de Flammkuchen bodem in 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de rode ui fijn of in halve ringen. Wat jijzelf het lekkerste vindt! Verdeel de rucola en de rode ui over de flammkuchen en scheur de serranoham in stukjes en verdeel dit ook over de flammkuchen. Strooi als laatste Parmezaanse kaassnippers over de flammkuchen.

Heerlijk deze flammkuchen. Ideaal voor de lunch of om uit te delen als snack.

Flammkuchen met Serranoham en Rucola
Flammkuchen met Serranoham en Rucola

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodLunchPizza & Flammkuchen
Deel:

Laat gerust een reactie achter