Flammkuchen is net als een pizza en laten wij nu dol zijn op pizza. Een heerlijke Flammkuchen gaat er bij ons dus ook goed in. Deze flammkuchen met spekjes en rode ui is een traditionele versie. De traditionele Flammkuchen beleg je niet met tomatensaus maar met creme fraiche en zure room. Hier gaan dan spekjes en rode uien op.
Buitenom deze traditionele versies hebben wij ook nog andere versies gemaakt bijvoorbeeld deze versie met carpaccio.
Bereiding van Flammkuchen met spekjes & rode ui
Bereid het deeg voor de Flammkuchen, zoals staat beschreven in ons basisrecept voor Flammkuchen.
Snijd terwijl het deeg ligt te rijzen de rode ui in halve ringen. Rol het deeg voor de Flammkuchen uit en smeer het in met crème fraîche. Strooi hierover de rode ui en de spekjes en plaats de Flammkuchen in het midden van de oven.
Bak de Flammkuchen in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd en serveer deze Flammkuchen direct.