Recept

Flammkuchen met Vijgen en Geitenkaas

Ze zijn weer volop te verkrijgen: Heerlijke verse vijgen! Wij zijn er gek op en zeker in de combinatie met geitenkaas. Daarom moesten wij hier wel een gerechtje mee maken. Lekkere knapperige flammkuchen belegd met vijgen, geitenkaas, walnoten en rucola. Lekker als lunch of snijd het in kleine stukjes zodat je het als partyhapje kan uitdelen.

Mocht je wat vlees willen toevoegen? Dan kun je nog wat plakjes parmaham verdelen over deze flammkuchen. Ook een heerlijke combinatie!

Bereiding van de Flammkuchen met Vijgen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereid het deeg voor de flammkuchen, zoals staat beschreven in ons basisrecept voor flammkuchen. Natuurlijk zou je ook een kant en klare rol flammkuchen deeg kunnen kopen. Rol het deeg, voor de flammkuchen, uit en smeer het in met crème fraîche. Verdeel vervolgens de geitenkaas over de bodem.

Bak de Flammkuchen in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de vijgen in  dunne plakjes.

Wanneer de flammkuchen uit de oven komt, beleg je deze met de plakjes vijg. Verdeel dan de walnoten en rucola hier oven heen. Sprenkel als laatste een beetje honing over de flammkuchen.

Snijd deze flammkuchen met vijgen in stukken en serveer direct.

Geniet van deze overheerlijke partysnack of lunch!

Meer Flammkuchen inspiratie nodig? Kijk dan eens op deze pagina!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodGezondPizza & FlammkuchenVoor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter