Recept

Flammkuchen stengels met spekjes en Emmentaler

Flammkuchen stengels met spekjes

Deze flammkuchen stengels met spekjes zijn heerlijke hapjes voor op jouw feestje/borrel. Het is even wat anders en bovendien gemakkelijk om te maken. De stengels zijn gemaakt van flammkuchen deeg en belegd met creme fraiche, spekjes, Zwitserse Emmertaler kaas en een beetje oregano. Deze combinatie zorgt voor een groot succes! Een snack die jij zeker weten wil uitdelen én wil eten tijdens een feestje.

De stengels kun je prima een dag van tevoren maken. Op de dag van eten kun je ze weer even verwarmen (onder aluminiumfolie) in de oven. Je kunt de stengels ook prima koud eten, maar in deze koude maanden is het extra lekker wanneer ze warm zijn!

Wist je dat je ook heel makkelijk zelf flammkuchen deeg kan maken. Het recept voor zelfgemaakte flammkuchendeeg vind je hier.

Bereiding van Flammkuchen stengels met spekjes en Emmentaler

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wij beginnen door een eitje te kloppen en deze op smaak te brengen met peper en zout. In een koekenpan bakken wij de spekjes krokant. Rasp ook de emmentaler kaas.

Snijd het verse flammkuchen deeg in de lengte door de helft en dan in 12 reepjes per helft. Smeer de stengels van de ene helft één voor één in met crème fraîche. Verdeel de spekjes en de kaas over de crème fraîche en breng het op smaak met wat oregano. Pak een nieuw reepje en plaats dit bovenop de kaas en de spekjes. Draai de stengel een paar keer en plaats de stengel op een bakplaat. Herhaal dit voor de overige stengels.

Smeer de stengels in met het geklopte eitje en bak de stengels in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.

Serveer na een paar minuten, zodat de stengels niet te heet zijn.

Geniet van deze party snack!

Liever gewone flammkuchen in plaats van deze stengels? Dat kan ook zeker. Op deze pagina vind je heel veel verschillende varianten van Flammkuchen.

Flammkuchen stengels met spekjes
Flammkuchen stengels met spekjes
Flammkuchen stengels met spekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelPizza & Flammkuchen

Laat gerust een reactie achter