Recept

Frambozen Brownies

Een nieuwe variant van een bekende favoriet: de brownie. Deze frambozen brownies hebben een fruitige bite en zijn heerlijk fudgy. Er kan maar weinig fout gaan met het maken van deze brownies en daarom zijn deze brownies ook zo lekker en leuk om te maken.

De afmetingen van de bakvorm die wij gebruiken is: 28×18 cm.

Bereiding van de Frambozen Brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Begin met het afwegen en het klaarmaken van de ingrediënten. Wij doen dit graag voor het begin van het maken van de brownies, zodat er wat meer rust is tijdens het maken van de brownies. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Je kan hier uiteraard ook chocolate chips voor gebruiken. Snijd de pecannoten in kleinere stukjes en breek ook de frambozen in kleine stukjes.

Zeef de bloem en weeg de kristalsuiker af. We plaatsen de eieren + de eidooier alvast in een mengkom. We smelten de chocolade met de boter au-bain marie. Zet een klein pannetje met een laagje water op het vuur. Breng het langzaam aan de kook. Pak een au-bain marie of een glazen schaal en plaats dit op de pan. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Snijd de boter in kleinere stukjes en doe de boter samen met de chocolade in de pan. Roer het af en toe tot het volledig gemengd is met de boter. Zet vervolgens het vuur uit.

Klop de eieren totdat ze schuimen. Voeg vervolgens de suiker, zout en de vanille-extract toe. Wanneer dit allemaal volledig gemengd is, voeg je de chocolade boter toe. Spatel het er doorheen tot het een egaal bruine kleur heeft. Voeg de bloem, de pecannoten en de frambozen toe en spatel tot de bloem volledig is opgenomen.. Bewaar wat frambozen die je er als laatste op kunt leggen.
Bestuif een bakvorm met bloem en plaats de brownie in de bakvorm. Bak de brownie mix voor ongeveer een half uur in de oven.

Geniet lekker van de brownie met bijvoorbeeld vanille ijs.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureBrownies & BlondiesZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter