Recept

Frambozen cake met witte chocolade

Frambozen cake met witte chocolade

Een gewone cake is lekker en al helemaal wanneer je de cake vult met frambozen en witte chocolade. De smaak is echt sensationeel en de cake is luchtig en smeuiig tegelijk. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om te maken: cakebeslag maken, frambozen en witte chocolade erdoorheen en hoppa de oven in. Na 40 minuten in de oven, heb jij een heerlijke cake. Bovendien is deze frambozen cake met witte chocolade zowel warm als koud ontzettend lekker. Het is een cake waar je zeker weten geen genoeg van zal krijgen.

Om de cake af te maken, kun je ook wat witte chocolade smelten en deze bovenop de cake gieten en vervolgens versieren met verse frambozen.

Voor deze cake hebben wij gebruik gemaakt van witte chocolade druppels van de Albert Heijn. Natuurlijk kun je ook zelf witte chocolade in stukken snijden/breken. Soms is dat nog wel lekkerder aangezien de stukken chocolade dan groter zullen zijn dan de druppels. De frambozen in onze cake zijn bevroren frambozen. Voordat we deze in de cake gebruiken, mengen we ze eerst met een grote eetlepel bloem die het overtallige vocht zal opzuigen. Diepvries frambozen zijn geen must, je kunt ook zeker verse of gevriesdroogde frambozen gebruiken.

Frambozen cake met witte chocolade
Frambozen cake met witte chocolade
Frambozen cake met witte chocolade

Bereiding Frambozen cake met witte chocolade

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Weeg als eerste de bloem en de suiker af en voeg beide toe aan een mengkom. Voeg dan ook de bakpoeder toe. Schenk vervolgens de olijfolie en melk bij de bloem en suiker. Roer tussendoor even en voeg beide eieren en het vanille-extract toe. Meng alles tot een mooi glad beslag. Voeg vervolgens de witte chocolade chips en frambozen toe en meng dit voorzichtig door het beslag.

Pak dan een cakevorm van 20 cm. Bekleed deze met bakpapier en schenk hier het beslag in. Zet de vorm in de oven en bak de cake mooi goudbruin in 40 minuten.

Zodra de cake klaar is laten wij deze eerst nog een half uurtje afkoelen, voordat wij onze tanden erin zetten.

Geniet van deze heerlijke cake!

Trek in cake gekregen? Neem eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je nog meer lekkere recepten voor cake/taarten.

Frambozen cake met witte chocolade
Frambozen cake met witte chocolade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Laat gerust een reactie achter