Recept

Frambozen cheesecake brownies

frambozen cheesecake brownies
Frambozen cheesecake brownies
Frambozen cheesecake brownies
Frambozen cheesecake brownies

Brownie en cheesecake, dat is dubbel feest! Wat ons betreft twee van de lekkerste gebakjes. De smeuige brownie met een romige cheesecake topping is echt een sensatie. Helemaal in combinatie met de frambozenjam en de Amarula Raspberry Chocolate Cream. De nieuwste amarula smaak is een roze kleurige likeur en afkomstig uit Zuid-Afrika. De smaak is zacht, romig en je proeft een beetje chocolade en framboos. Hierdoor is het drankje perfect om toe te voegen aan de frambozen cheesecake brownies. De amarula is niet alleen een toevoeging, maar versterkt ook zeker de smaak van frambozen en chocolade. Mede hierdoor creëer je een ontzettend lekker toetje, waar niemand genoeg van kan krijgen. Het is super makkelijk om te maken, super lekker om te eten en super snel op. Een echte crowdpleaser!

Deze heerlijke frambozen cheesecake brownies hebben wij gemaakt in een springvorm van 24cm. Jekunt ook een vierkante springvorm gebruiken van bijvoorbeeld 20×20 cm.

Zomerse Amarula Raspberry Chocolate Baobab

Alle likeuren van Amarula worden gemaakt met duurzame ingrediënten uit Afrika. In de nieuw gelanceerde smaak Raspberry Chocolate Baobab vind je naast het marulafruit, framboos, romige chocolade en een vleugje citrus baobabfruit. Wanneer je het proeft, ontdek je onder andere karamel en Turks fruit. De structuur is, zoals we van Amarula gewend zijn, lekker vol en romig.

De Zuid-Afrikaanse roots van Amarula zijn te vinden aan de rand van het bekende Krugerpark. Daar vind je de marulaboom, die in heel Afrika onder de Sahara groeit. Net als olifanten worden de marulabomen beschermd door de Zuid-Afrikaanse wet. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het Afrikaanse erfgoed. Amarula heeft een eigen Trust, waarmee de Afrikaanse olifant in verschillende landen wordt beschermd. Duurzame milieu- en educatieve projecten zorgen ervoor dat zij elkaar nog lang onder de marulabomen kunnen ontmoeten. Een deel van de opbrengst gaat naar dit fonds.

Bereiding van de frambozen cheesecake brownies

Zorg ervoor dat alle ingrediënten, zoals de roomboter en de eieren, op kamertemperatuur zijn. Zet ook de oven aan op 175 graden.

Als eerste gaan wij aan de slag met het brownie beslag.

Pak een au bain marie en smelt hier de chocolade in. Voeg ook de boter toe en smelt beide samen tot alles goed gesmolten is. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.

Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom met elkaar. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, de fijne kristalsuiker en de de vanillesuiker toe. Klop dit samen tot een geheel. Er zal een dikke massa ontstaan.

Spatel vervolgens de gesmolten chocolademix door de eiermix heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit hier vervolgens voorzichtig doorheen. Roer als laatste de walnoten er doorheen.

Bak een bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Giet vervolgens het browniebeslag over het bakpapier op de bodem.

Nu gaan we door met het roomkaas mengsel. Mix de monchou, eieren, amarula cream en kristalsuiker allemaal samen in een beslagkom tot een romig beslag. Giet het cheesecake beslag op de brownie bodem. Pak dan de jam en verdeel meerdere theelepels frambozenjam over het cheesecake mengsel. Gebruik een satéprikker, vork of de achterkant van de lepel om een swirl aan te brengen.

Zet de cheesecake brownies in de oven en bak deze in 40 minuten.

Wanneer de cheesecake brownie klaar is, laat het dan afkoelen en snijd het in stukken.

Enjoy!

Heb je hier van genoten? Wellicht is deze red velvet cheesecake dan ook wat voor jou. Een heerlijke rode bodem gemaakt van red velvet cake met een romige, fluwele topping door de cheesecake. Het smaakt geweldig lekker!

frambozen cheesecake brownies
frambozen cheesecake brownies
frambozen cheesecake brownies
frambozen cheesecake brownies

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenBrownies & BlondiesCheesecake

Laat gerust een reactie achter