Recept

Frambozen Chocolade Bark

Frambozen Chocolade Bark
Frambozen Chocolade Bark
Frambozen Chocolade Bark
Frambozen Chocolade Bark

Een Chocolate barks maken is de perfecte manier om gewone chocolade om te toveren in een luxe stuk chocolade. Door je eigen bark samen te stellen kun je de smaak nog lekkerder te maken. Hier kan eindeloos gevarieerd mee worden. Wij hebben een heerlijke frambozen chocolade bark gemaakt met pecannoten en pistache noten. Er zijn natuurlijk veel meer opties mogelijk waarmee je je chocolade kan pimpen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook gedroogd fruit, kokos snippers en/of andere noten aan toevoegen. Hou je niet van pecannoten ruil ze dan in voor walnoten. De versierde brokken chocolade zijn ook erg leuk om cadeau te geven of om uit te delen als je visite krijgt.

Maken van de Frambozen Chocolate Bark

Een chocolade bark heb je binnen no-time gemaakt, je hebt wel wat geduld nodig voordat je je tanden erin kan zetten. Je begint met het hakken van de noten in iets kleinere, maar nog steeds grovere, stukken. Snijd ook de frambozen in kleine stukjes, Vervolgens gaan we beginnen met de chocolade, het ingrediënt waar het allemaal om draait. Wij hebben voor dit recept pure choclade gebruikt, maar mocht je hier niet van houden kun je natuurlijk ook melk chocolade gebruiken. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan een keukenmachine/foodprocessor. Mocht je deze niet in huis hebben, kun je de chocolade ook met een keukenmes in kleinere stukjes snijden. Wanneer de chocolade versnipperd is, kun je deze op twee verschillende manieren smelten. Lees hier onder welke twee opties je hebt.

Optie 1: Magnetron

Bij optie 1 maken we gebruik van de Magnetron. Doe ongeveer 2/3 van de chocolade in een plastic magnetron bestendig bakje en plaats deze in de magnetron. Laat de magnetron de eerste keer 30 seconden draaien op 750 watt. Daarna volgen er een paar intervallen van 10 seconden. Blijf de chocolade roeren tussen de intervallen door tot dat het volledig gesmolten is. Voeg daarna de overige stukjes chocolade toe. Op deze manier zal de temperatuur weer dalen en kun je de magnetron weer aanzetten op 750 watt. Smelt de chocolade door intervallen van 10 seconden in de magnetron.

optie 2: Au bain marie smeltpan

Bij deze manier smelten we de chocolade door middel van het gebruik van een au bain marie pan. Je kan hiervoor ook een glazen schaal gebruiken. Plaats het pannetje met de chocolade in een grotere pan met daarin een laagje kokend water. Let op: de bodem van het pannetje met chocolade mag niet het kokende water raken! Smelt de chocolade tot het volledig gesmolten is.

Zodra de chocolade geheel gesmolten is, gaan we verder met het bereiden van de bark. Plaats een stuk bakpapier in een ovenschaal en giet hier de gesmolten chocolade in. Zorg dat de chocolade zich verspreid over de gehele oppervlakte. Strooi de frambozen en de stukjes noten over de chocolade heen. Plaats dan de ovenschaal in de koelkast en laat de chocolade weer volledig hard worden. Dit duurt een paar uur.

Breek het in grote brokken en serveer het!

Frambozen Chocolade Bark
Frambozen Chocolade Bark
Frambozen Chocolade Bark

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureChocolade BarksZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter