Recept

Frambozen Curd

Frambozen Curd
Frambozen Curd
Frambozen Curd

Wist je dat je ook van andere vruchten curd kon maken dan alleen citroen of limoen? Aardbeien curd, Mango curd, maar ook Frambozen curd. Deze curd is wat zoeter dan de traditionele curd en daarmee ook wat makkelijker te verteren als je niet zo van zuur houdt. Deze frambozen curd is fris en vol met smaak. Lekker om op een beschuitje te doen of als vulling van een taart! Als je het te zuur vindt, kan je de limoen eventueel weglaten.

Bereiding

Pers de halve limoen uit en doe het sap van de limoen in een klein pannetje. Voeg hier de frambozen, het water en de suiker aan toe. Plaats het pannetje op een medium vuur en roer regelmatig. Kook de frambozen tot ze volledig zijn afgebroken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Laat het even afkoelen en plaats het mengsel in keukenmachine en maal de frambozen tot het glad is. Ongeveer 10 seconden. Zeef de frambozen boven een glazen of stalen kom. Zorg ervoor dat de pitjes achterblijven in de zeef. Gooi deze pitjes weg.

Pak een grote pan met een laagje water waar de.kom met de gezeefde frambozen op past en breng het water aan de kook. De onderkant van de kom mag het water niet raken. Breng het au bain marie aan een zachtjes aan de kook. Klop het eigeel met de maizena tot het volledig met elkaar gemengd is. Mix het eigeel met het frambozenmengsel. Klop het frambozen eigeel mengsel tot het mengsel dikker wordt. Het mengsel wordt al snel dikker. Zet het vuur uit, zodra je de gewenste dikte hebt. Voeg vervolgens de boter toe en laat het in de verwarmde frambozenmengsel smelten.

Stop in het potje wat kokend heet water van de pan en schudt met de deksel erop. Hiermee dood je de bacteriën die nog in het potje zitten en is de curd langer houdbaar. Schenk het frambozen mengsel erin en laat het afkoelen. Plaats het in de koelkast minstens 2 uur voor gebruik. Het Blijft 0ngeveer 1 week goed in de koelkast.

Geniet ervan!

Frambozen Curd: De frambozen en het suiker
De frambozen en het suiker
Frambozen Curd: De frambozen zijn compleet afgebroken
De frambozen zijn compleet afgebroken
Frambozen Curd
De frambozen curd wordt hier een stuk dikker
Frambozen Curd

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureBasisreceptVullingen & ToppingsZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter