Recept

Frambozen Kruimelkoeken

frambozen kruimelkoeken

Er zijn van die recepten die meteen een glimlach op je gezicht toveren en deze frambozen kruimelkoeken zijn daar absoluut één van. Denk aan een boterige, kruimelige korst, een friszoete laag sappige frambozen en een goudbruine topping die smelt op je tong. Ze zijn eenvoudig te maken, perfect als zomerse traktatie en een gegarandeerd succes bij elke picknick, brunch of koffiepauze.

Meer koekjes? Check deze pagina. Hier staan ontzettend veel lekkere koekrecepten op.

Bereiding van de Frambozen kruimelkoeken

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Maak het deeg door de bloem, suiker en roomboter toe te voegen aan een grote mengkom. Kneed dan het deeg tot een mooie bol. Het mag een beetje kruimelen natuurlijk.

Pak dan de bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Verdeel 1/3 van het deeg over de bodem van de bakvorm. Schuif dan de bakvorm in de oven en bak de bodem alvast gedurende 15 minuten. De rest van het deeg bewaren we voor de bovenkant.

Nu gaan we verder met de vulling. Prak de frambozen fijn en schep daarna de frambozenjam erbij. Klop alles goed los en voeg de eetlepel water en de vanille suiker toe.

Haal de bodem uit de oven en laat deze een beetje afkoelen. De vulling gaan we vervolgens verdelen over de bodem. Als laatste kruimelen we het laatste beetje van het deeg over de frambozenvulling.

Schuif de bakvorm opnieuw in de oven en bak de rest nog 15-20 minuten totdat het mooi goudbruin wordt.

Haal de koeken uit de oven en laat ze afkoelen, hierdoor worden ze wat steviger. Snijd ze vervolgens in de stukjes en geniet van deze heerlijke kruimelkoeken.

Enjoy!

frambozen kruimelkoeken
frambozen kruimelkoeken
frambozen kruimelkoeken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: