Dat wij gek op cheesecake zijn, moet geen verrassing meer zijn. Cheesecake in een glaasje, brownie cheesecake, red velvet cheesecake, blueberry cheesecake, noem het maar op. Het staat allemaal al op onze blog. Het is een van onze favoriete gebakjes. Niet alleen vanwege die heerlijke romige smaak, maar ook omdat het erg makkelijk te maken is. Bovendien doet de cheesecake het altijd goed bij onze familie, vrienden en vriendinnen. Met cheesecake kun je eindeloos variëren. Ook al hebben wel al vele versies online staan, we kunnen altijd nog meer bedenken. Een lekkere cheesecake met limoncello bijvoorbeeld. Limoncello vinden wij heerlijk om in nagerechten te verwerken. Ook hier hebben wij al verschillende desserts mee gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan onze limoncello tiramisu en limoncello panna cotta. Allebei ontzettend lekker en een groot succes. Genoeg reden dus om met dat heerlijke Italiaanse citroendrankje een cheesecake te maken. Deze frambozen limoncello cheesecake heeft het allemaal. Het is lekker romig, de koekbodem is krokant en de frambozen en limoncello zorgen voor een frisse smaak. Een dessert waar je zeker weten geen genoeg van zal krijgen!
De Vierkante bakvorm Tala“>hier.
Bereiding Frambozen Limoncello cheesecake
Allereerste zet je de oven aan op 175 graden.
We beginnen nu met de bodem. Pak de vierkante springvorm en bekleed deze met bakpapier.
Vermaal de koekjes fijn en smelt de roomboter in een pannetje. Zodra de boter volledig gesmolten is, meng je de koekkruimels met de boter. Meng alles goed met elkaar. Schep de koekkruimels in de bakvorm en verspreid het over de gehele bodem. Druk het goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van de lepel. Zet dan de bodem even in de koelkast.
Nu gaan we verder met het maken van het cheesecake mengsel. Meng het bloem, de mascarpone, eieren, vanille-extract, limoncello en suiker met elkaar in een grote beslagkom. Pers 1 citroen uit en rasp de schil. Voeg zowel het sap als de geraspte schil toe aan het roommengsel. Meng alles goed door elkaar totdat het één romig geheel is geworden. Voeg dan de frambozen toe. Je kunt een aantal frambozen achterwege laten, zodat je die straks nog bovenop kunt leggen.
Haal de koekbodem uit de koelkast en schenk het roombeslag over de bodem in de springvorm. Verdeel de eventuele achtergehouden frambozen op de oppervlakte van de cheesecake en plaats dan de bakvorm in oven. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten mooi goudbruin en gaar.
Laat de cheesecake rustig afkoelen. Doe niet gelijk de oven open en haal de cheesecake niet gelijk uit de oven. Hierdoor kan de taart gaan inzakken of kunnen er scheuren ontstaan vanwege de te hoge temperatuurverschillen.
Geniet van deze heerlijke cheesecake. Eet de cheesecake vooral met een glaasje ijskoude limoncello ernaast.
Deze cheesecake ziet er erg lekker uit! Welke bakvorm wordt hier gebruikt? De link in het bericht werkt nl niet bij mij…
Hoi Ellen,
Hij is ook super lekker. Wij hebben de link aangepast in de tekst. Wij hebben de bakvorm van Tala 20cm vierkant gebruikt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma