Recept

Frambozen Meringue Taart

Frambozen Meringue Taart

Citroen Meringue Taart is een van de lekkerste taarten in de wereld. De mix van de zuur en zoet is bij deze taart echt perfect, maar misschien voor sommige zoetekauwen net iets te zuur. We hebben nu voor jullie Frambozen Meringue Taart, deze taart is iets zoeter dan de citroen, maar wel erg lekker. Met deze taart krijg je het ideale zomergevoel.

Voorbereiding

Voordat je begint met het recept is het van belang dat de frambozen curd al gemaakt is. Dit kan al een paar dagen van te voren worden gemaakt. Ook hebben wij de schuimpjes al een paar dagen van te voren gemaakt. Voor de schuimpjes gebruiken wij dit recept. In dit geval hebben wij spuitmondje 32 gebruikt van Wilton. Hierdoor kan deze taart snel worden gemaakt op de dag dat het gaat worden opgegeten.

Het maken van de bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, boter, suiker en het halve ei in een kom. Maak hier een bol deeg van. Dit kan doormiddel van een mixer met een deeghoek of met de hand. Wikkel de bodem in plastic folie en laat het rusten, ongeveer een half uur.

Vet de vorm in en bestuif de vorm met bloem. Rol het deeg uit en plaats het in de vorm. Ik heb hiervoor een quiche vorm gebruikt, maar het kan ook gewoon een springvorm zijn. Als er gaten zijn, dicht dan deze gaten met het deeg. Plaats bakpapier over de vorm en vul de vorm met bakbonen of rijst. We bakken deze bodem blind. Bak de bodem eerst ongeveer 20 minuten blind en haal dan het bakpapier met de bakbonen eruit en bak het ongeveer een kwartiertje tot de bodem mooi en goudbruin is. Laat de bodem vervolgens afkoelen.

Het versieren van de Taart

Spreidt de frambozen curd uit over de afgekoelde bodem. Het mag best een dikke laag zijn.

Versier de taart met frambozen, munt en de schuimpjes.

Geniet van deze heerlijke taart! Er zal gegarandeerd niks overblijven.

Frambozen Meringue Taart
Frambozen Meringue Taart
Frambozen Meringue Taart

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter