Recept

Frambozen Soufflé

Een klein schaaltje geluk! Dat is deze heerlijke luchtige frambozen soufflé. De soufflé is een Franse klassieker en is mits goed bereid een heerlijk luchtig nagerecht. De frambozen maken dit toetje nog leuker door het een mooie roze kleur te geven. Het oogt feestelijk en is super geschikt om te serveren tijdens een etentje. Natuurlijk heb je eigenlijk geen gelegenheid nodig om dit lekkere toetje te maken.

Bereiding van de Frambozen Soufflé

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de roomboter en smeer de vormpjes in met de roomboter van beneden naar boven. De kant waar je wilt dat de soufflé heen reist. Voeg de kristalsuiker toe en bedek de boter met de kristalsuiker. Gooi het overige kristalsuiker weg.

Plaats de frambozen in een pan en kook het voor 7 minuten, tenzij het verse frambozen zijn, dan is 5 minuten voldoende. Pureer de frambozen in een blender.

Haal de frambozen door een zeef heen. Plaats de frambozen terug in de pan en voeg de kristalsuiker en de citroensap toe. Mix de maizena met het water en voeg dit ook toe aan de frambozen puree. Laat de frambozen puree vervolgens afkoelen in de koelkast.

Maak de mixer en de mixkom vet vrij door ze met een beetje citroensap in te smeren. Klop de eiwitten tot zachte pieken. Voeg de kristalsuiker toe en mix het tot het glimmende en stijve pieken zijn.

Vouw de frambozen puree in de het eiwitschuim en vul de souffles tot de top. Bak de soufflés voor 10 tot 13 minuten en serveer direct.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKerstToetjes

Laat gerust een reactie achter