Frambozen Spoom

Bij een feestelijk kerstmenu kan natuurlijk de spoom niet ontbreken. Een spoom is een tussengerecht dat bestaat uit sorbetijs en prosecco. Het is bedoeld om je smaakt te neutraliseren en om de maaltijd te laten zakken. De spoom wordt vaak geserveerd tijdens een zeer uitgebreid diner. Een diner die je waarschijnlijk alleen met kerst of andere feestelijke gelegenheden bereid.

Een spoom kun je met allerlei soorten sorbetijs maken. Een versie met citroenijs is de bekendste en komt ook vaak voor in de vorm van een scroppino. Wij maakten er eentje met frambozen sorbetijs. Het is niet alleen lekker zoet maar het ziet er ook nog eens erg feestelijk en vrolijk uit.

Bereiding

De bereiding is erg simpel. Alles wat je nodig hebt is twee bolletjes sorbetijs en een beetje prosecco. Schep een bolletje ijs en leg deze in glas. Schenk hier de prosecco overheen maar vul het glas niet helemaal tot de rand aan.

Maak de spoom pas klaar vlak voor gebruik. Hij wordt meestal geserveerd tussen het voor- en hoofdgerecht.

Fijne kerstdagen!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsDrankjesCocktailsKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter