Recept

Frittata met Spinazie en Geitenkaas

Frittata met Spinazie

Deze frittata is een ‘moderne’ frittata en wordt tegenwoordig vooral gemaakt van ei, aardappel en kaas. Het traditionele recept voor een frittata wordt gemaakt van pasta leftovers. Daar komt het originele idee ook vandaan. Wij zijn zelf gek op frittata’s. Het is de perfecte, voedzame lunch. Redelijk gezond, je kunt er vele kanten mee op en daarnaast makkelijk om te maken. Wij maakten deze frittata met spinazie en geitenkaas. Lekker romig, smaakvol en gezond.

Geniet nu zelf ook van een frittata met dit recept. Het is heerlijk gevuld met een bekende combinatie van spinazie en geitenkaas.

Bereiding van de Frittata met Spinazie en Geitenkaas

Begin met het bakken van de spinazie in een pan met, al verhitte, olijfolie. Een hapjespan of koekenpan met hoge rand werkt het beste. Wanneer de spinazie gaar is, plaats je de spinazie in een vergiet, zodat het overtollige vocht weg kan. Zet de pan weer op het vuur en verhit weer wat olijfolie, bedek de bodem van de pan met aardappelschijfjes. Verspreid de spinazie over de aardappelschijfjes heen.

Klop de eieren los en giet deze over de spinazie en de aardappelschijfjes in de pan. Verkruimel de geitenkaas en strooi dit over de eieren heen. Breng het op smaak met wat peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 25 minuten op een laag pitje garen. Zodra het ei gaar is, is de tortilla klaar om geserveerd te worden.

Eet smakelijk!

Frittata met Spinazie
Frittata met Spinazie
Frittata met Spinazie

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunch

Laat gerust een reactie achter