Recept

Frittata met Spinazie en Geitenkaas

Frittata met spinazie en geitenkaas

Deze frittata is een ‘moderne’ frittata (een kruising tussen omelet en pannenkoek) en wordt tegenwoordig vooral gemaakt van ei, aardappel en kaas, in tegenstelling tot het traditionele recept met pasta leftovers. Geniet nu zelf ook van een frittata met dit recept. Het is heerlijk gevuld met een bekende combinatie van spinazie en geitenkaas.

Bereiding

Begin met het bakken van de spinazie in een pan met, al verhitte, olijfolie. Een hapjespan of koekenpan met hoge rand werkt het beste. Wanneer de spinazie gaar is, plaats je de spinazie in een vergiet, zodat het overtollige vocht weg kan. Zet de pan weer op het vuur en verhit weer wat olijfolie, bedek de bodem van de pan met aardappelschijfjes. Verspreid de spinazie over de aardappelschijfjes heen.

Klop de eieren los en giet deze over de spinazie en de aardappelschijfjes in de pan. Verkruimel de geitenkaas en strooi dit over de eieren heen. Breng het op smaak met wat peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 25 minuten op een laag pitje garen. Zodra het ei gaar is, is de tortilla klaar om geserveerd te worden.

Eet smakelijk!

Frittata in de pan
Frittata in de pan
Frittata met spinazie op een bord
Frittata met spinazie op een bord

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunch
Deel:

Laat gerust een reactie achter