Recept

Frosé

Frosé

Tijdens deze warme zomerdagen is een verkoelende verfrissing hemels! Tijdens deze zomer drinken we Frosé, frozen rosé. Dit drankje is een slush met alcohol. Heerlijk om te delen met vrienden of familie tijdens een barbeque.

Begin met het maken van deze slush minimaal een avond van te voren.

Voorbereiding

Kies een rosé uit die jij het lekkerste vindt en een donkere kleur heeft en vries het in! De kleur van de frosé wordt wel minder roze, dus het mag best wel een donkere kleur zijn. Schenk de rosé in een vriezerproof schaal en vries het in, minimaal 6 uur. Het zal niet helemaal bevriezen, omdat er alcohol in zit. Plaats het water in een ijsblokjesvorm en zet dit ook in de vriezer. Doe dit een avond van te voren.

Bereiding

Maak vervolgens de frambozen siroop. Kook de suiker en het water in een klein pannetje tot de suiker opgelost is in het water. Dit duurt ongeveer een paar minuten. Voeg de frambozen toe en laat het een paar minuten doorkoken en zet dan het vuur uit. Laat de frambozensmaak ongeveer een half uur intrekken. Zeef het frambozensuiker mengsel en zet de siroop apart in een potje.

Pers de citroen. Plaats de bevroren rosé in een blender en voeg daaraan de ijsblokjes, frambozen siroop en citroensap. Voeg niet gelijk alle frambozen siroop toe. Proef of het zoet genoeg is en voeg anders nog wat frambozen siroop toe. Plaats de bevroren rosé weer in de vriezer, ongeveer een half uur, en dan is het klaar om te drinken (of eten)! Laat het eventueel even staan op het aanrecht tot het slushy is of gooi het nog even door de blender heen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCocktailsDrankjes

Laat gerust een reactie achter