Deze fruitspiesjes met chocolade en pinda’s zijn heerlijk als dessert, snack of bij een barbecue. Je kan ze een paar uur van te voren maken en bewaren in de koelkast tot het tijd is om te smullen. Het is ook lekker om het fruit vooral te grillen op de BBQ. Dan heb je heerlijke warme fruitspiesjes.
Het maken van de Fruitspiesjes met Chocolade en Pinda’s
Snijd de bananen in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter. Halveer de aardbeien en snijd het kroontje eraf. Snijd de ananas ook in kleine stukken.
Vul een spiesje met ananas, banaan en aardbei.
Hak de pure chocolade fijn en smelt het au bain marie in de magnetron. Lees hier hoe je chocolade au bain marie smelt in de magnetron.
Hak de pinda’s fijn.
Een andere manier om de pinda’s fijn te krijgen is om ze in een hersluitbare diepvrieszak te stoppen en er met een lege fles wijn of deegroller overheen te rollen.
Versier de spiesjes met de chocolade door met een eetlepel heen en weer te zigzaggen. Sprenkel de pinda’s over de spiesjes heen en laat ze opstijven in de koelkast.
Serveer het wanneer de chocolade hard geworden is.