Recept

Galaxy Donuts

Galaxy Donuts

Galaxy donuts, die waren de afgelopen maanden vaak op social media te zien. Daarom hadden wij besloten om het zelf ook te maken. Het is namelijk erg gemakkelijk om dit effect te maken! Wij wilden graag donkere donuts eronder, dus hebben we een recept bedacht voor chocolade donuts. Deze donuts zijn op zichzelf niet erg zoet, maar met het glazuur eroverheen is het een echte zoeternij!

Hier heb je wel een donut bakvorm nodig. Wij hebben de Wilton donut bakvorm gebruikt.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de chocolade in kleine stukjes of gebruik hiervoor chocolate chips. Wij hebben gemerkt dat gewone chocolade in stukjes ook prima werkt. Kost alleen wat meer tijd! Wij gebruiken hier altijd een scherp kartelmesje voor. Vet de donut bakvorm in met wat zachte boter. Dit doen we zodat je gelijk de donut bakvorm kan omdraaien en dan vallen ze er gewoon uit!

Bereiding

Pak een kom en zeef de bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder, baking soda door elkaar heen. Zet deze kom hierna even opzij. Meng in een andere kom de boter (op kamertemperatuur), kristalsuiker, basterdsuiker, magere yoghurt, ei en de vanille-extract. Mix dit met een garde of met een handmixer egaal. Plaats vervolgens de gezeefde ingrediënten bij de de natte ingrediënten en de chocolate chips en meng dit tot een egaal beslag.

Pak een spuitzak. Indien je geen spuitzak heb, kan je hier heel goed een hersluitbare diepvrieszak voor gebruiken. Leg de zak in een maatbeker of een andere dunne vaas, waar de zak in kan. Sla de bovenrand van de zak om de bovenkant van de maatbeker, zo kan je de zak beter vullen. Vul dan de zak en knip van de onderste punt een klein puntje af. Vul dan de bakvorm met 2/3 van het mengsel.

Plaats de donut bakvorm in de oven en bak de donuts af in ongeveer 10 minuten. Wanneer je in de donut kan duwen en het veert weer omhoog dan zijn de donuts gaar en goed. Draai de donut bakvorm om boven een bord en de donuts vallen er gelijk uit. Je kan ze daarna gelijk opnieuw invetten, vullen en nog een keer in de oven schuiven.

Versieren

En nu ‘for the fun part’! Let’s decorate!

Meng de poedersuiker met de melk tot het een wit glazuur is. Verdeel het glazuur dan in kleine bakjes en doe in ieder bakje een beetje kleurstof en maak de glazuur de gewenste kleur. Wij hebben in dit recept gekozen voor een donkerblauw, blauw, paars en roze. Bij ons viel het op dat de kleuren blauw en roze net iets meer glazuur nodig hadden dan de andere kleuren.

Pak een andere kom en plaats telkens een theelepeltje/dessertlepel van iedere kleur glazuur in de kom. Pak een satéprikker en meng de kleuren voorzichtig met elkaar. Zorg ervoor dat je niet over mengt, dan komen de kleuren namelijk minder mooi uit op de donut. Wanneer je tevreden bent met de kleuren in de kom, doop dan de donut erin en haal het voorzichtig omhoog. Sprinkel er wat zilver lusterdust overheen voor het zilveren glimmer effect.

De kom hoeft niet worden afgewassen tussendoor. Voeg gewoon de kleuren toe, die je mist en die je mooi vindt en meng de kleuren opnieuw kort. Ga zo door tot alle donuts bedekt zijn. Dek de donuts af en dan kan je ze prima een paar dagen buiten de koelkast bewaren.

En voilà. Heerlijke Galaxy Donuts!

Galaxy Donuts: Beslag in Donutvorm
Beslag in donutvorm
Galaxy Donuts: Gebakken donuts
Gebakken donuts
Galaxy Donuts: Icing
Icing

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureDonutsZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter