Gamba Spiesjes

Gamba spiesjes

Met het zomerse weer is vis ook erg lekker op de barbecue. Deze visspiesjes zijn makkelijk te maken en super lekker om te eten. Dit gerecht kan voor van alles worden gebruikt: Barbecue, tapashapje of in een lekkere wokschotel. Het kan allemaal. Dit recept is genoeg voor 8 stokjes gamba spiesjes.

Voorbereiding

Ontdooi de garnalen. Hak de peterselie fijn en pers de knoflook. Snijd vervolgens de pepers door midden en verwijder de zaadlijst. Eventueel kan je de zaadlijst ook laten zitten, maar dan is het een stuk pittiger!

Dep de garnalen droog en plaats deze in een grote ovenschaal, zodat ze goed kunnen worden verspreid. Meng de garnalen met de peterselie, rode pepers, knoflook en olijfolie. Laat dit minimaal een half uur intrekken.

Bereiding

Wanneer de garnalen goed zijn ingetrokken kan je de garnalen rijgen aan een spiesje. Er passen ongeveer 5 garnalen op een spiesje. Grill de garnalen op de barbecue of in een grillpan. De garnalen zijn goed wanneer ze niet meer glazig zijn, maar stevig witroze vlees hebben.

Deze heerlijk gemarineerde garnalen zijn ook lekker als tapas hapje of in een wokschotel.

Gamba spiesjes
Gamba spiesjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BarbecueGezondVis
Deel:

Laat gerust een reactie achter