Gebakken Bloemkoolrijst met Kerrie & Ananas

Recepten waarin aardappel, rijst of pasta vervangen wordt door groente zie je steeds vaker. Wij waren erg benieuwd en besloten het uit te proberen. Sinds kort is de bloemkoolrijst ook verkrijgbaar bij onze supermarkt en dat gaf ons een uitgelezen kans om hier een lekker, smaakvol gerecht mee te maken. Het klinkt misschien een beetje gek, maar geloof ons het resultaat is zeker het proberen waard. Een recept voor gebakken bloemkoolrijst met kerrie, ananas, wortel, doperwten en cashewnoten. Het is super gezond en erg lekker.

Bereiding

Snipper een uitje en pers de knoflookteentjes. Verwarm een wokpan met een beetje olie. Bak hierin de uitjes en knoflook tot ze lichtbruin worden. Voeg dan de bloemkoolrijst toe en bak deze mee. Voeg dan de geraspte wortel toe en de ananaspartjes. Schenk ook een beetje ananasvocht in de pan, hierdoor krijgt de rijst ook een beetje een zoete ananassmaak. Roerbak alles goed door elkaar en voeg dan de massala en djintan kruiden toe. Meng dit goed door het gerecht en voeg als laatste de doperwtjes en cashewnoten toe. Laat alles nog een beetje door bakken. Wij houden wel van een beetje bite. Mocht het nog te knapperig voor jou zijn, bak het dan nog eventjes langer of voeg nog wat extra vocht toe.

Eet smakelijk!

Tip: Natuurlijk kun je dit heerlijke gerechten maken met gewone rijst. Gebruik hiervoor dan gekookte basmati rijst.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondVegetarisch
Deel:

Laat gerust een reactie achter