Gebakken feta is een recept uit de Griekse keuken, daar wordt het ook wel Saganaki genoemd. Wanneer je weleens in Griekeland op vakantie bent geweest of gegeten hebt in een echt Grieks restaurant, dan heb je dit recept wel eens op de kaart zien staan. Het is een perfect hapje/ voorgerecht voor de echte kaasliefhebber. Kijk dan eens hoe lekker deze gebakken feta met cherrytomaten er uit ziet. Lekker smeuïge feta met een knapperig korstje. Een heerlijk tapas hapje of voorgerecht met wat pitabrood of flatbread.
Bereiding van de Gebakken Feta met Cherrytomaten
Klop een eitje los in een diep bord en vul een ander diep bord met de panko.
Marineer de cherrytomaten met de witte wijnazijn.
Haal als eerste de feta door het ei en daarna door de panko tot de feta volledig bedekt is.
Pak een grote koekenpan en verhit hier 1 eetlepel zonnebloemolie in. Bak hier de cherrytomaten in samen met de takjes tijm. Bak de tomaatjes totdat ze zacht zijn.
Haal de tomaatjes uit de pan en leg ze op een bordje. Schenk dan de rest van de zonnebloemolie in de pan en verhit de olie. Frituur hier de gepaneerde fetakaas in tot elke kant lekker krokant en goudbruin is.
Pak een bordje om de gebakken feta te serveren. Plaats eerst de krokante feta op het bordje en verdeel de cherrytomaatjes eroverheen.
Serveer het met pitabroodjes gesneden in driehoekjes.
Enjoy!
Gek op gebakken feta? Wij hebben ook een lekker recept met citroenorzo met gebakken fetaen kikkererwten. Als je dit recept lekker vind, dan ook zeker deze orzo versie.
Laat gerust een reactie achter