Dat wij deze combinatie nog niet eerder hebben geprobeerd, kunnen wij ook niet begrijpen. Dit gerecht is hemels en inmiddels een nieuwe favoriet bij ons thuis. Sowieso zijn wij al dol op burrata. Die heerlijke romige, zachte kaas is ontzettend lekker en past bijna overal bij. Naast de burrata maakt vooral de gebakken gnocchi dit gerecht zo lekker. Door de gnocchi te bakken, in plaatst van, te koken, krijgt het een lekker krokant korstje. Hierdoor blijft de structuur een beetje stevig en heeft het een lekkere bite. In combinatie met de pesto en groene asperges, zit dit gerecht vol smaak. Deze gebakken gnocchi met pesto en burrata is gewoon een heerlijke, makkelijke maaltijd, die je snel op tafel hebt kunnen staan. Zelfs de kinderen zullen hiervan genieten.
Voor deze pasta kun je gemakkelijk zelf pesto maken. Je kunt voor de traditionele groene pesto gaan, gemaakt van basilicum, pijnboompitjes, olie en Parmezaanse kaas of je kunt bijv. boerenkool of broccoli toevoegen. Hierdoor smaakt de pesto net weer eventjes wat anders en voeg je nog meer extra groentes toe.
Bereiding van de Gebakken Gnocchi met Pesto en Burrata
Wij beginnen met het fijnsnijden van de knoflook. Plaats de knoflook in een bakje en zet deze opzij. Snijd de asperges in stukken van 3 tot 4 cm.
Smelt de helft van de roomboter in een koekenpan en bak hierin de asperges. Bak de asperges gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Rasp de citroen boven de asperges en meng het goed. Schep de asperges vervolgens uit de pan en smelt de rest van de roomboter in de pan.
Voeg de gnocchi en de knoflook toe aan de pan en bak de gnocchi goudbruin en knapperig. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Voeg de asperges met citroen weer toe aan de koekenpan en mix het met de verse pesto. Breng het op smaak met een snufje chilivlokken naar smaak.
Serveer de gebakken gnocchi met parmezaanse kaas vlokken en een bol burrata.