Recept

Gebakken Rijst met Varkenshaas

In het kader van anti voedselverspilling hebben wij een heerlijk recept voor jullie met witte rijst restjes. Zonde om de rijst weg te gooien, want je kunt hiermee de dag erna ook nog van genieten. Je kunt hier namelijk deze lekkere, gebakken rijst met varkenshaas mee maken. Het is een heel makkelijk recept en ideaal na een dagje werken. Daarnaast is hij goed op smaak en geeft de varkenshaas net dat beetje extra. Dat wordt genieten!

Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst. Het zijn voornamelijk allemaal kruiden om dit gerecht heerlijk op smaak te krijgen.

Bereiding van Gebakken Rijst met Varkenshaas

Voor dit recept hebben wij rijst gebruikt die 1 a 2 dagen geleden over was. Het is perfecte rijst voor deze gebakken rijst met varkenshaas.

Maak de marinade door de hoisinsaus met de sojasaus, mirin en honing te mengen. Plaats de varkenshaas in de marinade en laat dit minimaal een half uur intrekken.

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Nadat de marinade goed in de varkenshaas is getrokken, kunnen wij hem aanbraden. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje boter en braad de varkenshaas rondom aan. Plaats het stuk vlees vervolgens in een ovenschaal en bak hem 20 minuten lang in de oven totdat hij mooi rosé is. Laat het even afkoelen en snijd het dan in blokjes.

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de uien en knoflook fijn. Klop de eieren. Mix de 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. mirin en 1 eetl. fijne kristalsuiker voor de saus.

Verwarm de zonnebloemolie in een wokpan en voeg de fijngesneden knoflook toe. Bak de knoflook tot het goudbruin is. Voeg de uiensnippers toe en bak deze fruitig. Voeg de varkenshaas toe en bak dit nog 30 seconden. Schuif de ingrediënten opzij en voeg de geklopte eieren toe aan de kant waar geen groenten liggen. Wanneer het ei gebakken is, breek het met je spatel en meng je het met de rest van de ingrediënten. Voeg de rijst toe en meng het met de groente. Voeg als laatste de saus van mirin, sojasaus en suiker toe.

Meng de rijst met de bosuitjes en haal de pan van het vuur. Meng de sesamolie met de rijst en breng het eventueel extra op smaak met peper en zout.

Geniet van de gebakken rijst!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter