Recept

Noedels met Gebakken Zalm en Zeekraal

zalm met noedels en zeekraal
Noedels met Gebakken Zalm en Zeekraal
Noedels met Gebakken Zalm en Zeekraal

Deze noedels met gebakken zalm en zeekraal Is een geweldige combinatie. Vooral onze sojamarinade brengt het gerecht heerlijk op smaak. De zalm zorgt voor extra omega 3 en de zeekraal bevat veel mineralen en calcium. Een heerlijk, gezonde maaltijd dus. Daarnaast is het snel en eenvoudig te maken. Perfect voor een doordeweekse dag!

Bereiding van deze Noedels met Gebakken Zalm en Zeekraal

Allereerste is het belangrijk dat je de sojamarinade hebt gemaakt, hier mee gaan wij de zalm marineren. Het lekkerste is het als de marinade een paar dagen geleden is gemaakt.

Pak een diep bord en leg de zalmmoot hier in. Schenk dan 1-2 eetlepels sojamarinade over de zalm. Zorg er voor dat de zalm geheel onder de marinade zit en laat de sojamarinade dan 10-15 minuten intrekken.

Vervolgens zet je een pan met heet water op en kook je de woknoedels volgens de beschrijving van de verpakking.

Nu de marinade goed in de zalm is getrokken kunnen we de zalm gaan bakken. Verwarm een pan met een beetje olie en bak de zalm hierin aan beide kanten. Ik heb 3 à 4 minuten per kant aangehouden. Halverwege het bakken, wanneer je de zalm omdraait, voeg je de zeekraal toe en bak je deze mee.

Wanneer alles klaar is voeg je de zeekraal toe aan de gekookte noedels. Verdeel vervolgens de noedels met zeekraal over twee borden en leg hier dan een stukje zalm boven op. Garneer de noedels met zalm met een beetje sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

zalm met noedels en zeekraal
zalm met noedels en zeekraal

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter