Recept

Gebakken Zalm met Zeekraal en Noedels

Gebakken Zalm met Zeekraal en Noedels

Deze heerlijke combinatie heb ik een keer gegeten op mijn werk. Weliswaar in een koude variant maar warm is het veel lekkerder. Deze gebakken zalm met zeekraal en noedels doet je echt denken aan Oosters eten. Onze sojamarinade is ook een perfecte marinade voor de zalm en past goed bij de groente. Met een beetje woknoedels erbij heb je, snel en eenvoudig, een lekker en gezond gerecht op tafel getoverd. Geniet er van!

Bereiding

Leg de zalmmoot in een diep bord en giet hier 2 eetlepels soja marinade overheen. Smeer de zalm geheel in met de marinade en laat dit ongeveer 10-15 minuten intrekken. Ondertussen schil je de winterpeen en rasp je deze grof met een rasp of een keukenmachine. Meng de wortel met de zeekraal in een grote schaal en giet de rest van de sojamarinade over de groente. Vervolgens zet je een pan met heet water op en kook je de woknoedels volgens de beschrijving van de verpakking.

Nu de marinade goed in de zalm is getrokken kunnen we dit stukje vis gaan bakken. Verwarm een pan met een beetje olie en bak de zalm hierin aan beide kanten. Ik heb 3 à 4 minuten per kant aangehouden. Halverwege het bakken, wanneer je de zalm omdraait, voeg je de groente toe en bak je deze mee.

Wanneer alles klaar is voeg je de groente toe aan de gekookte noedels en verdeel dit over de borden. Vervolgens presenteer je een stukje zalm bovenop de noedels.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVis Gerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter