Recept

Gefrituurde Garnalen

Gefrituurde Garnalen
Gefrituurde Garnalen

Het wordt weer eens tijd om jullie te verblijden met een heerlijk recept voor op een borrelplankje. Gefrituurde garnalen is de ideale krokante vissnack voor een feestje of een gezellig avondje borrelen. Lekker dippen in de chilisaus en je kunt er niet meer vanaf blijven. Zo lekker is het!

Voorbereiding

Ontdooi de wokgarnalen en pel deze, zodat er geen harde stukjes schaal achter blijven op deze schaaldiertjes. Zet een diepe pan met olie op hoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet is, zodat hier de garnalen in kunnen worden gefrituurd.

Bereiding

Wanneer de garnalen  volledig zijn gepeld, wentel je ze door de bloem op een grote snijplank of in een grote kom. Zet drie schaaltjes klaar. Een schaaltje met een losgeklopt ei, een schaaltje met de bloem en een schaaltje met de paneermeel en knoflookpoeder (meng deze twee ingrediënten met elkaar).  Paneer nu de garnalen . Eerst bedek je de garnalen met de bloem, daarna doop je ze in het losgeklopte ei en  haal je ze door het paneermeel. Doe dit met elke garnaal. Vervolgens frituur je de garnalen in de pan met hete olie die op het vuur staat. Met een schuimspaan laat je een x aantal garnalen per keer zakken in de hete olie. Laat ze ongeveer 4 minuten bakken totdat ze mooi goudbruin zijn. Zodra alle garnalen lekker krokant gefrituurd zijn, kun je ze serveren met een bakje sweet chilisaus erbij.

Let’s get this party started!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter