Recept

Gefrituurde Tortellini’s

Gefrituurde Tortellini's

Huh lees ik dat nou goed, gefrituurde tortellini’s? Ja zeker! Pasta, en vooral deze gevulde pastakussentjes, lenen zich perfect om gefrituurd te worden. Door tortellini’s te paneren in paneermeel en vervolgens te frituren krijgen ze een mooi goudbruin, knapperige jasje. Ook wordt de vulling lekker warm. Hierdoor worden de tortellini’s heerlijke party hapjes. Wij maken deze hapjes regelmatig voor een verjaardag of een borrelavondje met vrienden en familie.

Bereiding van de Gefrituurde Tortellini’s

Verhit een liter arachideolie in een grote pan tot 180 graden.

Kook ondertussen in een andere pan de tortellini’s in 2 minuten gaar. Giet de pan en laat de tortellini’s in een kom. Bereid die kleinere kommetjes voor. Vul het eerste kommetje met bloem, het tweede kommetje met 2 geklopte eieren en de laatste kom met het paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder en peterselie.

Haal de tortellini’s één voor één, eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het panneermeel. Frituur dan de gevulde pasta in kleine porties in de olie. Ze moeten genoeg ruimte hebben in de pan om een beetje te kunnen zwemmen. In 3 minuten zal de pasta mooi goudbruin worden.

Laat de hapjes goed uitlekken op een stukje keukenpapier en leg ze dan allemaal op een groot bord.

In een handomdraai heb je een makkelijk en lekker borrelhapje. Eén portie is voldoende voor ruim 10-15 mensen.

Enjoy!

Meer zin in een ander hapje voor bij de borrel? Kijk dan hier.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter