
Een van onze favoriete snacks zijn deze gefrituurde uienringen in bierbeslag. Heerlijk in een goudbruin jasje en lekker krokant. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te maken. Wij maken ze regelmatig voor een feestje, een borrel of een tapasavondje. Iedere keer zijn ze weer snel op en vooral de mannen zijn er gek op!
Voor het beslag van deze krokante uienringen gebruikten wij een heerlijk donker biertje van Leffe. Zorg ervoor dat het bier ijskoud is, hierdoor blijft het beslag lekker luchtig.
Bereiding
Zet een pan met olie op het vuur en verhit de olie tot 180 graden.
Verwijder de schil van de uien en snijd deze in grote ringen van ongeveer een halve centimeter dik.
Klop het eitje los in een grote kom. Voeg hier het bier aan toe en klop alles tot een luchtig mengsel. Meng vervolgens beetje bij beetje de bloem met het ei-bier beslag. Roer alles goed met elkaar, zodat er een glad beslag ontstaat. Strooi dan de kruiden door het beslag om het op smaak te brengen.
Haal nu de ringen één voor één door het beslag en leg ze daarna direct in de hete olie. Frituur de uienringen, totdat ze mooi goudbruin worden. Vaak gebeurt dit binnen 3 minuten. Plaats niet teveel ringen tegelijk in de pan. Zodra ze klaar zijn en mooi goudbruin, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een bordje met servetten.
Meng de mayonaise en sweet chilisaus met elkaar en serveer deze dipsaus bij de gefrituurde uienringen.
Tip: De uienringen zijn ook lekker op een hamburger of met knoflooksaus!

