Recept

Gegratineerde Asperges met Ham

Gegratineerde Asperges met Ham

Heerlijk, deze gegratineerde asperges met ham. De meeste mensen gaan tijdens het asperge seizoen voor de klassieke bereiding met Hollandaise saus. Erg lekker natuurlijk maar je kunt zoveel meer lekkere gerechten maken met het witte goud. Neem nou deze ovenschotel met asperges in ham en bechamelsaus. Dat ziet er toch heerlijk uit? Je kunt deze gegratineerde asperges samen met een frisse salade en/of wat aardappelkrieltjes eten. Zo zet je deze witte asperges op een andere manier op tafel en geniet je van een heerlijke maaltijd.

Bereiding van de Gegratineerde Asperges met Ham

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Schil de asperges en snijd het kontje er af. Kook dan de asperges in 15 minuten beetgaar.

Ondertussen kun je alvast de bechamelsaus klaar maken (mits je deze zelf maakt). Je kunt hier voor ons recept gebruiken, die vind je hier.

Zodra zowel de asperges als de bechamelsaus klaar zijn, kunnen we beginnen met het maken van de rolletjes. Pak 2 asperges en wikkel deze in met één plakje ham. Plaats alle asperge rolletjes in een ovenschaal en schenk hier de bechamelsaus overheen. Verdeel dan de geraspte kaas over de bechamelsaus en plaats de ovenschaal in de oven.

Bak de ovenschotel af in 20-25 minuten. De kaas zal lekker goudbruin zijn.

Serveer de gegratineerde asperges met wat aardappelkrieltjes of een lekkere frisse salade.

Geniet er van!

Op zoek naar andere recepten met asperges? Kijk dan eens op deze pagina.

Gegratineerde Asperges met Ham

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenKoolhydraat Arme GerechtenVlees Gerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter