Gegrilde Ananas met pistachenoten

Gegrilde Ananas met pistachenoten

Dit toetje is super gemakkelijk om te maken en heerlijk voor tijdens de zomerdagen. De munt en de pistachenoten maken dit recept met gegrilde ananas tot een echte topper.

Bereiding van gegrilde ananas met pistachenoten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de top en de bodem van de ananas eraf en snijd het in repen en verwijder het middenstuk van de ananas.

Maak de marinade door sinaasappel, honing en kristalsuiker in een kom samen te voegen en mix tot de suiker is opgenomen. Voeg de ananas toe en marineer de ananas 10 minuten in de marinade.

Rooster vervolgens de ananas op een met bakpapier bakplaat. De overgebleven marinade bewaren wij om over de ananas heen te borstelen.

Rooster de ananas 15 minuten in de oven en draai de ananas vervolgens om. Smeer de ananas in met de marinade. Rooster de ananas vervolgens nog 10-20 minuten tot de ananas goudbruin en gaar is. Laat de ananas vervolgens even afkoelen.

Verdeel de ananas over de bordjes en voeg hierbij de slagroom, munt, pistachenoten en de overblijfselen van de marinade toe. In plaats van slagroom, kan je ook kiezen voor ijs of griekse yoghurt. Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureNagerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter