
Dit is een lekker vegetarisch recept voor aubergine liefhebbers. De Nederlandse aubergine is een erg veelzijdige groente. Je kunt er door de neutrale smaak en structuur alle kanten mee op. Zo staat er al een heerlijke curry online en maakten wij lekkere aubergine chips. Dit keer gingen wij voor een lekker lunch gerecht. Deze gegrilde aubergine carpaccio met feta, cherrytomaten, feta en rode paprika pesto is perfect als voorgerecht of lunch. Het is makkelijk om te maken, is erg gezond en zit barstensvol met smaak.
Bereiding van de Gegrilde Aubergine Carpaccio
Snijd de aubergine in plakjes en de cherry tomaten door de helft.
Zet een grillpan op het vuur en verwarm hier een beetje olijfolie in. Grill vervolgens zowel de aubergine plakjes als de cherrytomaten hier in.
Verdeel de aubergine plakjes over 2 bordjes. Versier dan de carpaccio met de rode paprika pesto, feta en cherrytomaten. Grill dan een aantal pijnboompitjes en strooi deze ook over de carpaccio. Als laatste verdelen wij de verse peterselie en een beetje olijfolie over het gerecht.
Geniet van deze vegetarische carpaccio!
Wij hebben ook nog een heerlijke rode bieten carpaccio online staan. Mocht je een andere vegetarische variant zoeken. Liever eentje met zalm? Kijk dan hier.
