Recept

Gegrilde Biefstuksalade met Noedels

Gegrilde Biefstuksalade met Noedels
Gegrilde Biefstuksalade met Noedels
Gegrilde Biefstuksalade met Noedels

Een heerlijke recept voor een maaltijdsalade is altijd handig om bij de hand te hebben. Zeker met warme temperaturen is een goede salade echt een traktatie. Vaak maken wij maaltijdsalades met pasta en soms met couscous maar deze keer besloten wij een versie te maken met noedels. Deze gegrilde biefstuksalade met noedels bevat echt alles. De salade is lekker fris en romig tegelijk. Daarnaast bevat het gerecht boordevol groente waardoor hij ook nog eens erg gezond is.

Het bereiden van de gegrilde biefstuksalade

Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking. Zodra de noedels klaar zijn, giet je ze af en spoel ze dan met koud water. Laat de noedels vervolgens goed uitlekken.

Rooster, tijdens het koken van de noedels, de sesamzaadjes in een pan en zet deze opzij. Maak daarna alvast de dressing van de sojasaus, ketjap manis, olijfolie en de limoensap in een apart kommetje. Zet ook deze opzij.

Snijd nu de courgette in schuine plakken. Smeer daarna de plakjes in met wat olijfolie en bak ze in een grillpan tot ze gaar zijn en mooie bruine strepen hebben. Snijd dan de rode uien in ringen en de avocado in plakjes. Grill beide ingredienten ook in de grillpan. Bewaar alle ingredienten apart. Snijd als laatste de bosuitjes in ringetjes.

Smeer de biefstukken in met olijfolie en grill beide kanten ongeveer 2 minuten lang. Haal de biefstukken uit de pan en plaats deze op een bord met een stuk aluminiumfolie er overheen.

Nu gaan we het bord opmaken. Plaatst als allereerste een beetje sla op een bord. Leg hier de rijstnoedels op en verdeel daarna de courgette, avocado en rode ui over de noedels. Snijd dan de biefstuk in mooie plakjes en leg deze bovenop de gegrilde groente. Versier de salade verder met wat sesamzaadjes en bosuitje.

Geniet van deze heerlijke gegrilde biefstuksalade met noedels.

Zin in een maaltijdsalade met pasta. Klik dan hier voor onze pastasalade met gerookte kip of hier voor onze vega versie.

Gegrilde Biefstuksalade met Noedels

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees GerechtenSalades

Laat gerust een reactie achter